Poco X5 5G özellikleri ile rakiplerine meydan okuyor

Poco X4 GT 2

Fiyat performans odaklı bir telefon almak isteyenlerin merakla bekledikleri Poco X5 5G modeli nihayet tanıtıldı.

Poco X5 5G özellikleri ile rakiplerine meydan okuyor. Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin alt markalarından biri olan Poco, gerek bütçe dostu gerekse de fiyat performans odaklı akıllı telefon satın almak isteyenlerin ilk düşündüğü isimlerden biri haline geldi. Özellikle amiral gemisi modellerin yüksek fiyatları nedeniyle bu cihazlara erişemeyen ancak yine de belli bir performans standardının altına inmek istemeyen akıllı telefon meraklıları tarafından tercih edilen Poco, yeni akıllı telefon modeli X5 5G’yi resmen tanıttı.

POCO F4

Yeni cihazın özelliklerine ekran kısmından bakmaya başlarsak, bu telefonun ön yüzeyinde 6,67 inç büyüklüğünde ve 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekranın bulunduğunu görüyoruz. Gücünü Snapdragon 695 5G yonga setinden alan Poco X5 5G’de bu işlemci kümesi 6GB RAM + 128GB dahili depolama alanı ve 8GB RAM + 256GB dahili depolama alanı birimleriyle desteklenmiş.

POCO F4

Poco X5 5G özellikleri ile rakiplerine meydan okuyor

Arka yüzeyinde 48MP + 8MP + 2MP’den oluşan üçlü bir kamera kurulumuna sahip olması beklenen telefonun ön yüzeyinde ise 13MP’lik tek bir lens bulunacak. Elektriksel gücünü 5.000mAh’lık bataryasından alacağı belirtilen telefonun aynı zamanda 33W’lik hızlı şarj teknolojisi desteği sunacağını da belirtelim.

POCO X4 Pro 5G

Lansmanda yapılan açıklamaya göre, yeşil, mavi ve siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak olan telefonun fiyatı ise 249,90 Euro olarak belirlendi.

Tesla çip sıkıntısı yüzünden stok sorunları yaşıyor