BMW Üçüncü Nesil X5 İle Rakiplerine Meydan Okuyor

BMW X5 İnceleme

İlk kez 1999 yılında pazara sunulan ve BMW tarafından Sportif Aktivite Aracı (SAV) olarak tanımlanan farklı bir sınıfın oluşmasını sağlayan X5, üçüncü nesil model gamıyla rakiplerine meydan okuyor.

Aracın dış tasarımı ve boyutları bir önceki modele göre benzerlik taşısa da özellikle iç mekanda yapılan akılcı düzenlemelerle özellikle bagaj hacmi arka koltuklar dikken 30 litre artarak 650 litreye, arka koltuklar katlandığında ise 120 litre artışla 1870 litreye çıkartılmış.

Yeni X5’te de yine markanın belirleyici imzası çift böbrek şeklindeki ön ızgara ve bu ızgaraya kadar uzanan ikiz far tasarımlı Bi-Xenon farlar dikkati çekiyor. 

Ön panel ve orta konsol tasarımı BMW’nin diğer modelleriyle büyük benzerlik taşıyor. Orta konsolun en üst kısmında yine dijital bilgi ve multimedya ekranı yer alıyor.

İstenildiği takdirde talep edilebilen bagaja saklanmış iki koltuğun açılmasıyla yedi koltuğa çıkabilen kapasitesiyle X5, geniş aileler için üst düzey konfor sunuyor.

Sürüş Asistanı, paralel park etmeyi kolaylaştıran Park Asistanı ve akıllı telefonlarla bağlanılabilen Online Eğlence sistemleri yer alıyor. Sürüş Asistanı Plus sisteminde ise Sürüş Asistanı’na ek olarak araç 40 km/s hızın altında seyir halindeyken sabit hız sistemi ve takip asistanı sayesinde hızlanma ve fren yapma dahil olmak üzere mevcut şeritte kalmak için gerekli direksiyon hareketlerini uyguluyor.

BMW X5, 310.000 TL’den başlayan fiyatlarla ülkemizde satışa sunulmuş durumda.

BlackBerry Z3 Detaylandı