Tesla çip sıkıntısı yüzünden stok sorunları yaşıyor

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Elektrikli otomobil denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri olan Tesla, çip sıkıntısıyla boğuşuyor. Tesla yetkililerine göre bu sıkıntı devam ederse yakın gelecekte büyük stok sorunları söz konusu olabilir. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Tesla çip sıkıntısı yüzünden stok sorunları yaşıyor. 2019 yılının sonlarına doğru başlayan COVID-19 salgını, her ne kadar bitmiş olsa da, yine de etkilerinin uzun yıllar boyunca devam edeceğini söyleyenler bir hayli haklı görünüyor. Bugüne kadar pek çok üreticinin üretimlerinde sekteye uğramasının baş nedeni COVID-19 olarak görülürken, Tesla ve Intel’in yakın zamanda üretimlerinin durmasının sebebi ise tamamen başka.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Buna göre, Çin’i son günlerde kavurucu sıcaklar vurmaya başladı. Küresel ısınmanın bir sonucu olarak görülen bu olağanüstü sıcaklar, bireylerin klima kullanımını arttırınca, elektrik kesintileri de kaçınılmaz bir hal aldı. İşte Çin’de başta Tesla ve Intel olmak üzere pek çok şirketin doğrudan ya da dolaylı olarak üretiminde rol oynayan fabrikalarının bulunduğu Sichuan eyaleti de, bu elektrik kesintilerinden nasibini aldı.

tesla tamir 3

Tesla çip sıkıntısı yüzünden stok sorunları yaşıyor

Doğrudan merkezi hükümet tarafından olaylara müdahale edilerek bu bölgedeki elektriklerin 6 gün boyunca bilerek kesilmesi ise, Tesla, Intel, Foxconn, Volswagen, Toyota gibi pek çok markanın üretimlerinin sekteye uğramasına neden oldu.

Tesla

Gelen bilgilere göre Çin’de son 60 yılın en yüksek sıcaklıkları yaşanırken, gün içerisinde bazı şehirlerdeki sıcaklığın 40 derecenin üzerine çıktığı belirtiliyor. Bununla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine düşmemesi halinde, ilerleyen günlerde elektrik kesinti sürelerinin uzayabileceği de konuşuluyor.

Apple daha pahalı bir iPhone ‘Ultra’ üzerinde çalışıyor