ChatGPT arama motorundan çok daha fazlası olabilir

OpenAI CEO Sam Altman

OpenAI CEO’su Sam Altman, büyük heyecan yaratan yapay zeka uygulaması ChatGPT’nin bir arama motorundan çok daha fazlası olabileceğini söyledi.

Kasım ayında yayınlandığı günden bu yana 100 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşarak tarihin en hızla büyüyen uygulaması haline gelen ChatGPT, önümüzdeki dönemde de adından bol bol söz ettirecek gibi duruyor. OpenAI tarafından geliştirilen bu uygulama yolculuğuna bir chat botu olarak başlamış olsa da bugün çok daha fazlasına dönüşmüş durumda. Daha şimdiden bu uygulamanın zamanla Google’ın yerini alabileceği konuşuluyor. Çünkü uygulama, yapay zeka destekli bir arama motoru olarak da görev görüyor. Bu yüzden şu anda bu yapay zekanın arama motorlarının yerini alma ihtimali ön plana çıkmış durumda. Ancak OpenAI CEO’suna göre ChatGPT bundan çok daha fazlası olma potansiyeline sahip.

chatgpt

Forbes’e konuşan OpenAI CEO’su Sam Altman, yapay zeka yazılımlarının arama motoru olarak kabiliyetlerinin takdir görmesinden memnun olsa da ChatGPT’nin bundan çok daha fazlası olabileceğin dikkat çekti. “Bu (yapay zeka) modeller hakkında beni heyecanlandıran şey ‘bir şey bulmak için internete girip arama motoruna yazmak yerine ne yapabiliriz’den ziyade ‘tamamen farklı ve havalı ne yapabiliriz’ sorusu.

Chat bot yazılımlarının daha şimdiden uzun yazıların özetini çıkarmak, belli konu başlıklarından yola çıkarak mailler yazmak ve kodlardaki hataları ayıklamak gibi pek çok görevi yerine getirebildiğine dikkat çeken Sam Altman, öte yandan bu yazılımın tehlikelerinin de farkında olduğunu söyledi. Bu yazılımların belli kişilerin mahremiyetini ihlal eden erotik içerikli videolar üretmek için kullanıldığının farkında olduğunu söyleyen Altman, işin bu kısmını endişe verici bulduğunu ifade etti.

ChatGPT büyüme hızıyla tarihe geçti