Poco M5s İnceleme: M5’e kıyasla ne farklar sunuyor?

hfgr htr rt

#İŞBİRLİĞİ

Poco M5s, M5’e kıyasla daha ufak bir ekran ve daha hafif bir tasarımla geliyor. Öte yandan kamera çekim özellikleri ve hızlı şarj tarafında da daha iyi detaylar söz konusu. Şimdi isterseniz detaylara birlikte göz atalım.

Poco M5s, gri, beyaz ve mavi olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahip. Arka yüzeyi parlak, yanlardan yumuşatılmış hatları var ve çoğu kez tek elde rahat tutuş hissi sunuyor. Daha temiz ve sağlam kullanım için beraberinde gelen şeffaf kılıfı da kullanabilirsiniz.

Ürün, 8,29mm kalınlıkta ve 178,8 gram ağırlıkta

Telefonumuz, hızlı şarj ve kolay veri aktarımı için Type-C bağlantı noktasına sahip. Ayrıca 3.5mm kulaklık girişi de var. Kutuda kablolu kulaklık geliyor mu derseniz, maalesef gelmiyor. Bu arada, telefonda dual hoparlör sistemi var. Bu sayede ev ve ofis kullanımlarında, bir şeyler oynuyor ya da izliyorken kulaklık takmanıza gerek kalmıyor.

Peki parmak izi okuyucu sensör var mı derseniz, evet, var. Sağ yan taraftaki güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensöre sahip. Bazen yavaş çalışsa da genel performansıyla sizi memnun edeceğini düşünüyoruz.

Poco M5s İnceleme: M5'e kıyasla ne farklar sunuyor?

Poco M5s, 6.43 inç Amoled ekranla geliyor

FHD+ çözünürlük sunan ekran, doygun renkler sunabiliyor ve HDR videolar izlerken etkileyici detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Okuma modunun da yer aldığı ekran, ufak dokunuşlarınızı dahi algılayabiliyor ve yumuşak kullanım deneyimlerinin önünü açıyor.

Ekranda Gorilla Glass korumasının olduğunu da belirtelim. Poco, hangi sürümünü kullanıldığı konusunda bir bilgi paylaşmamış.

Poco M5s’te MediaTek Helio G95 işlemcisi var. 2,05GHz’a kadar çalışma hızı sunabilen bu işlemciye 6GB LPDDR4X RAM ve 128GB UFS 2.2 dahili depolama faktörleri eşlik ediyor. Bu detaylar, daha iyi performans için önemli. Tabii ki hafızayı artırma şansınız da var.

Android 12 işletim sisteminin bulunduğu telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Genellikle kasma, donma gibi sorunlarla karşılaşmıyorsunuz.

Telefonda Call of Duty gibi popüler bir oyunu, HD grafikler ve akıcı detaylarla aşırı ısınma yaşanmadan deneyimleyebildik.

Poco M5s’in arka tarafında dörtlü kamera sistemi mevcut: 64+8+2+2MP

Bu dizilim, geniş açılı çekimlerden makro çekimlerine kadar çeşitli detaylar sunabiliyor. Tabii telefonun sınıfını da göz önünde bulundurarak çok da yüksek beklentileriniz olmamalı.

Ana kamera, özellikle iyi ışıklı ortamlarda güzel fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. Video çekim tarafında 4K 30 ve 1080p 60FPS seçenekleri var. Bunlar arasında özellikle 1080p 60FPS seçeneğinin daha kullanışlı olduğunu düşünüyoruz.

Ön taraftaki kameramız ise, 13MP değerde ve hem bokeh efekli selfie’ler hem de selfie videolar için yeterli performansa sahip. Tabii özellikle gün ışığında.

Telefonumuzda Bluetooth 5.0, NFC ve Wi-Fi AC gibi kablosuz bağlantı teknolojileri var. Pil tarafında da 5000mAh kapasitesi sunuluyor. Böylece tek şarj ile bir günü rahatlıkla geride bırakabiliyorsunuz. Hızlı şarj desteğinin sunulması ve 33w hızlı şarj adaptörünün kutuda geliyor olması da önemli bir artı. Böyle telefonu yarım saatte %60 seviyesinde şarj edebiliyorsunuz.

Toparlamak gerekirse…

Poco M5s, M5’e kıyasla özellikle daha hafif yapıda olması, kamera tarafında sunduğu seçenekler ve daha yüksek hızlı şarj değeriyle ön plana çıkıyor.

İşlemci, ekran boyutu ve ekran yenileme hızı gibi detaylarda ise M5’in biraz gerisinde kalıyor.

İkisini tasarımsal olarak kıyasladığımızda da açıkçası M5s’i daha çok beğendiğimizi söylemeliyiz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei Nova 10 SE: İnce tasarım, büyük ekran!