Poco X6 Pro inceleme

d safw

#İŞBİRLİĞİ

Poco X6 Pro incelemesiyle karşınızdayız. Yakın zamanda iki tane Poco telefonunu incelemiş ve detayları sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de sırada X6 Pro var. Bakalım bu ürün bize ne gibi avantajlar sunuyor.

Poco X6 Pro inceleme yazısı ve videosuyla karşınızdayız. Ürün, siyah, sarı ve gri olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle geliyor. Bize deneyimleyebilmemiz için sarı rengi geldi. Siyah ve gri renkte, plastik malzemenin tercih edildiğini söylememiz gerekiyor. Sarı renkte ise, yumuşak vegan deri yüzey mevcut. Bu, avuçta rahat bir tutuş hissi sunduğu gibi göze de hoş gelen detaylar sunabiliyor. Eğer farklı tasarım detaylarından hoşlanan biriyseniz, bu seçeneği göz önünde bulundurmanızda yarar var.

Bu arada, deneyimlediğimiz vegan deri yüzeyli ürün, diğer iki seçeneğe kıyasla biraz daha kalın ve ağır. 8.35mm kalınlıktaki cihaz, 190 gram ağırlıkta. Aslında bu değerlerin çok da can sıkıcı olmadığını söylemekte yarar var.

Tabii daha sağlam ve temiz kullanım için ürünün beraberinde gelen silikon kılıfını kullanabilirsiniz.

Poco X6 Pro inceleme: 6.67 inç Amoled ekranla gelen ürün, dokunmatik performansı ve görüntüleme kalitesiyle beğenimizi kazandı.

120Hz tazeleme değeri, görüntülerin daha akıcı sunulmasına imkân sunuyor. Tabii isterseniz daha iyi pil performansı için bunu devre dışı bırakabilirsiniz. Dış mekân kullanımlarında da iyi bir belirginlik seviyesinin sunulduğunu söyleyebiliriz. Zira 1800nit maksimum parlaklık düzeyi var.

Bu arada, ekranda Corning’in Gorilla Glass 5 koruma teknolojisi de var. Bu sayede hafif darbelere ve çizilmelere karşı daha dayanıklı bir ekrana sahip oluyorsunuz.

Poco X6 Pro inceleme

Poco X6 Pro, MediaTek’in 4nm üretim süreciyle hazırlanan Dimensity 8300 Ultra işlemcisiyle geliyor. 3,35GHz çalışma hızına erişebilen bu işlemciye 12GB RAM ve 512GB dahili depolama eşlik ediyor. İsterseniz daha yüksek performans için 6GB sanal RAM artırma özelliğinden faydalanabilir ve toplamda 18GB RAM değerine erişebilirsiniz.

Deneyimlerimizde, Call of Duty Mobile gibi iyi grafiklere sahip bir oyunu, çok yüksek grafik ayarları aktifken akıcı detaylarla oynayabildik. Oyun esnasında donma ve aşırı ısınma gibi can sıkıcı detaylarla karşılaşmadık.

Telefonumuzda stereo hoparlör sistemi olduğu için bir şeyler oynarken ya da izlerken çoğu zaman bir kulaklığa da ihtiyaç duymadık. Zira gayet güçlü ve net detaylar verebilen hoparlörler bunlar.

Poco X6 Pro inceleme: Arka tarafta üçlü kamera sistemi

Poco XP Pro’nun arka tarafında 64+8+2MP’den oluşan üçlü kamera sistemi mevcut. Ana kameramız f1.7 açıklık değerine sahip. Böylece düşük ışık koşullarında da iyi sonuçlar verebiliyor. Tabii en iyi fotoğraf ve video çekim performansını, dış mekânda gün ışığında veriyor.

Ultra geniş açılı kamera ve makro kameranın da iyi ışıklı ortamlarda iyi sonuçlar verdiğini, yine de beklentilerinizi yüksek tutmamanız gerektiğini söyleyelim.

Ön taraftaki 16MP kameramız da görüntülü görüşmeler ve selfie’ler için yeterli performansı sunuyor. Bokeh efektiyle birlikte çeşitli filtre ve makyaj seçenekleri de sunuluyor.

Poco X6 Pro inceleme

Poco X6 Pro inceleme: 64w hızlı şarj destekli 5000mAh pil

Poco X6 Pro’da da 5000mAh pil değeri mevcut. Günümüzde pek çok modelde benzer değerler görüyoruz. Önemli bir detay olarak, 67w hızlı şarj değerinin sunulması ve destekli adaptörün kutuda geliyor olması güzel. Ürün, tek şarj ile bir günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor.

Ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensör, NFC, Blueooth 5.4 ve Wi-Fi AX gibi gelişmiş teknolojileri de bünyesinde barındıran ürün, an itibarıyla ülkemizde 20 bin TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

Redmi Note 13 Pro Plus 5G inceleme