Meizu M5 Note inceleme

Meizu M5 Note inceleme 1

#İŞBİRLİĞİ

Bu incelememizde Çinli tüketici elektroniği firması Meizu’nun hazırladığı akıllı telefonu Meizu M5 Note’dan söz edeceğiz. Metal tasarımın ve 5.5 inch ekranı bulunan telefon, aslında pek de güncel bir model değil. Meizu M5 Note, yurt dışında Aralık 2016’da satışa sunulmuştu. Son dönemde de ülkemizde satışta. Şimdi detaylarına birlikte bakalım.

Meizu M5 Note’da metal tasarıma yer verilmiş

Meizu M5 Note, güçlü metal bir tasarımla geliyor. Yanlardan yumuşatılmış ve makyajlanmış çerçeve, avuçta rahat bir tutuş hissi oluşturuyor. Yine de ufak elli kullanıcıların tek elde kullanması zor olacaktır. 175 gram ağırlığındaki ürün, 8.2mm kalınlığında. Bu ağırlık ve kalınlık değerlerinin açıklaması ise, hızlı şarj destekli 4000mAh değerdeki pil. Detaylarından söz edeceğiz.

5.5 inch ekranlı Meizu telefonun ön tarafında parmak izi okuyucu sensör konumlandırılmış. Başarılı bir performans sunuyor. Ayrıca bu tuşu uygulama çıkışı ve geri dönüşler gibi işlemler için de kullanabiliyorsunuz. Arka tarafta da flash ışıklı 13MP değerde ana kamera dikkat çekiyor.

%70.9’luk ekran çerçeve oranı pek iddialı olmasa da bu tip telefonlar için uygun diyebiliriz.

5.5 inch FHD çözünürlüklü ekran

Telefonun 5.5 inch değerdeki ekranı, IPS LCD teknolojisi üzerine inşa edilmiş ve FHD çözünürlük sunuyor. 16:9 görüntü oranına sahip telefon, iç mekan kullanımlarında yeterli parlaklık düzeyine sahip. Ayrıca gözleriniz için göz koruma modu da bulunuyor. Ekranın dış mekan performansı da yeterli diyebiliriz, ama güneş ışığı altında zorlandığını da eklememiz gerek. Ekranın dokunuşlara verdiği tepkiler de gayet seri.

Helio P10’u telefondan pek de yüksek performans beklemeyin

Telefon, Mediatek MT6755 Helio P10 çipsetine sahip. 8 çekirdekli Octa-Core (4×1.8 GHz Cortex-A53 & 4×1.0 GHz Cortex-A53) işlemcisi bulunan M5 Note, Mali-T860MP2 GPU’suna sahip. RAM değeri olarak 3GB RAM kullanılırken dahili depolama değeri de 32GB. İsterseniz microSD kart da kullanabilirsiniz.

Android 6.0 Marsmallow işletim sistemi üzerine inşa edilen telefon, diğer Android telefonlara kıyasla biraz daha farklı bir arayüze sahip. Yine de kullanımı zor değil. Kısa süre sonra alışabiliyorsunuz. Örneğin ekranda aşağıdan yukarıya doğru kaydırarak arka planda çalışan uygulamaları görebilir ve kapatabilirsiniz. Google Play Store yerine Hot Apps isimli uygulama mağazası var. Buradan birçok önemli uygulamaya erişebiliyorsunuz.

Yine de pek çok kullanıcı için Android 6.0 seçeneği, ilgi çekici bir seçenek değil. Cihazın çıkış dönemini de göz önüne alırsak bu saatten sonra ne gibi bir sistem güncelleme desteği alır, bunu da kestirmek güç.

Gelelim biraz da oyun ve uygulama performansına. Cihazda WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi en çok tercih edilen uygulamaları rahatlıkla kullanabiliyor, hızlı bir şekilde geçişler yapabiliyorsunuz. Helio P10’un iddialı olmadığı bir gerçek, ama yine de birçok oyun için yeterli güce sahip.

Meizu M5 Note inceleme

Kameralar

Telefonun arka tarafında dual ton flashlı 13MP ana kamera yer alıyor. FHD video çekimlerine izin veren bu kamera, özellikle iyi ışıklı ortamlarda güzel sonuçlar verebiliyor. Düşük ışık koşullarında ise sonuçlar pek başarılı değil. Seçeneklere baktığımızda HDR, Panorama, ağır çekim ve gif yapma gibi başlıkları görüyoruz. Ön tarafta da 5MP kamera var ve görüntülü görüşmeler ile selfie’ler için yeterli bir performansa sahip.

Pil performansı

Telefonda 4000mAh pil var. Hızlı şarj desteği de sunan bu pil, cihazın en güçlü taraflarından bir tanesini oluşturuyor. 90 dakikada tamamen şarj olabilen pil, tek şarj ile 2 günü rahatlıkla çıkarabilmenizi sağlıyor. İsterseniz güç tasarruf modlarına göz atarak biraz daha uzun kullanım ömrü elde edebilirsiniz.

Son sözlere gelecek olursak…

Son sözlere gelecek olursak Meizu M5 Note, 5.5 inch FHD ekranı, metal tasarımı ve hızlı şarj destekli 4000mAh pil değeriyle ön plana çıkıyor. İşletim sistemi tarafında da güncel bir çözüm sunulsaydı çok daha iyi olabilirdi. Ürün, ülkemizde Genpa desteğiyle 1299 TL satış fiyatına sahip.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Markanın en iyisi: 2018 Volkswagen Touareg!