Vivo Y22s akıllı telefon inceleme: 2022’nin son videosu!

gg ergre

#İŞBİRLİĞİ

Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. 2022 yılını geride bırakmamıza birkaç saat kala, yılın son inceleme videosunu sizlere sunmak istedik. Vivo Y22s, Snapdragon 680 işlemcisine sahip, gündelik kullanımda sizi rahat ettirebilecek bir Android telefon. 128GB dahili depolamaya sahip ve 7500 TL bandının altında fiyat etiketi bulunan ürün, tabii ki dahasını da sunuyor.

Vivo Y22s, yaz esintisi ve yıldızlı mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Bize deneyimleyebilmemiz için yaz esintisi rengi geldi ve açıkçası favorimiz de bu seçenek oldu. Özellikle ışık altında kullandığınızda, plastik ve pürüzsüz yüzeyin motiflerini de görebiliyorsunuz.

8,38mm kalınlıkta ve 192 gram ağırlıktaki telefon, düz bir ekrana sahip ve köşelerden yumuşatılmış hatlarla geliyor. Arka taraftaki kamera dizilimi, dışarıya doğru hafif çıkıntılı tasarlanmış ve bir rahatsızlık uyandırmıyor. Alt kısma baktığımızda ise, kolay veri aktarımı için Type-C noktasını ve kablolu kulaklıklarınız için 3.5mm bağlantı noktasını görüyoruz.
Ürünün kutusunda, cihazı daha sağlam ve temiz kullanabilmeniz için şeffaf koruyucu kılıf da mevcut. Bu kılıfı kullanmanızı tavsiye ederiz.

Peki parmak izi okuyucu sensör var mı diye soruyorsanız, tabii ki var. Sağ yan taraftaki güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuma sensörü olarak da kullanılıyor ve genellikle performansından memnun kaldığımızı söylemeliyiz. Dijital dünyanızı daha güvenli hale getirebilmek için bu özelliği aktifleştirmenizde fayda var.

Vivo Y22s akıllı telefon inceleme: 2022'nin son videosu!

Vivo Y22s, 6.55 inç değerde LCD ekranla geliyor. HD+ çözünürlük sunan bu ekran, aynı zamanda 90Hz tazeleme değerine de sahip.

Ekran, özellikle iç mekân deneyimlerinde iyi bir görüntüleme kalitesi sunabiliyor. 90Hz değeri aktifken video ve oyun içeriklerinde daha net detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Öte yandan ekranın en ufak dokunuşları dahi algılayarak yumuşak deneyimler sunabildiğini de söylemeliyiz.

Telefon, Snapdragon 680 işlemcisiyle geliyor. 4G destekli ürün, 6GB RAM ve 128GB dahili depolama detaylarına da sahip. İsterseniz microSD kart ile depolama miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca, iyi grafikli oyunların daha performanslı çalışabilmesi için sanal RAM desteğini de kullanabilirsiniz. Bu sistem, mevcut boş disk alanınızdan faydalanarak size yardımcı olabiliyor.

Android 12 işletim sisteminin bulunduğu telefon, kullanımı kolay, basit bir arayüzle geliyor. Alışmanız uzun sürmeyecektir.

Peki oyun performansı nasıl diye soruyorsanız, bunu da yanıtlayalım. Call of Duty gibi popüler bir online oyunu, HD grafik paketi yüklü ve akıcı detaylarla oynayabilirsiniz. Oyun esnasında cihazda aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık. Bu da sevindirici.

Vivo Y22s akıllı telefon inceleme: 2022'nin son videosu!

Gelelim kameralara. Vivo Y22s’in arka tarafında 50+2+2MP’den oluşan üçlü kamera sistemi bulunuyor.

Ana kamera, özellikle gün ışığında, fotoğrafçılık tarafında güzel detaylar sunabiliyor. Video çekim tarafında yüksek beklentileriniz olmamalı. Zira 720p 60FPS ve 1080p 30FPS seçenekleri sunulmuş. İyi ışıklı ortamlarda yapacağınız sabit çekimlerde iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Ultra geniş açılı çekim var mı derseniz, bu üründe sunulmuyor.

Ön taraftaki 8MP kamera ise, iyi ışıklı ortamlarda bokeh efektli selfie’ler ve vlog videolar için yeterli performans sunabiliyor.

Vivo Y22s, 5000mAh değerde pille geliyor. Böylece tek şarj ile bir günü rahatlıkla geride bırakabiliyorsunuz. Öte yandan ürün, beraberinde 18w hızlı şarj adaptörüyle geliyor. Böylece pili hızlıca şarj edip yol alabiliyorsunuz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Poco M5s İnceleme: M5’e kıyasla ne farklar sunuyor?