Tesla otonom sürüş sistemi yüzünden hesap verecek!

Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

Dünyanın en popüler elektrikli otomotiv üreticisi Tesla’nın başı şu sıralar gözde özelliği olan otonom sürüş teknolojisiyle dertte.

Tesla otonom sürüş sistemi yüzünden hesap verecek! Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla’yı bu kadar popüler hale getiren 2 özelliği var. Bunlardan birincisi tabi ki elektrikli motor teknolojisine sahip olması ki bu artık oldukça sıradan bir hale geldi, ikincisi ise otonom sürüş teknolojileri. Her ne kadar Apple ve Xiaomi’de bu konuda ciddi çalışmalar yürütseler de hala Tesla’nın otonom sürüş teknolojisine sorun oluşturabilecek ciddi bir rakibi yok. Ancak bu Tesla teknolojisinin kusursuz olduğu anlamına gelmiyor.

Tesla Model 3'ü yeniden tasarlıyor

Tesla tarafından gelişimi devam ettiği için kullanıcılara %100 garanti sunmayan otonom sürüş teknolojisi, bugüne kadar birçok kazaya sebebiyet vermiş olabilir. Olabilir diyoruz çünkü bugüne kadar Tesla’nın sürücü destek sistemleri kaynaklı 40’tan fazla kazaya karıştığı biliniyor. Ancak bu kazalarının kaçında otonom sürüş teknolojilerinin sorumlu olduğu henüz belli değil.

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Tesla otonom sürüş sistemi yüzünden hesap verecek!

Öte yandan geçtiğimiz günlerde köprü üzerinde 90km/s hızla seyrederken bir anda hızını 30km/s’ye düşürerek zincirleme trafik kazasına sebebiyet veren Tesla Model S, bardağı taşıran son damla oldu ve bu kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Aracın sürücüsü, suçun otonom sürüş teknolojisinde olduğunu ve aracın ani hız kaybının bu teknoloji tarafından gerçekleştirildiğini belirtirken, sürücünün doğruyu söylememe ihtimalinin olduğunu ve tüm bunlardan kendisinin sorumlu olabileceğini de hatırlatalım. Tabi gerçekler yürütülen soruşturma neticesinde şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ortaya çıkacaktır.

Sony yeni elektrikli aracını tanıtacak