Fransa’daki iPhone 12 krizi çözüldü

iPhone 12

Fransa’nın iPhone 12 satışlarını yasaklamasıyla patlak veren kriz, Apple’ın yayınladığı bir güncellemeyle daha fazla büyümeden çözüldü.

Geçtiğimiz ay Apple cephesinde hiç beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Tam da iPhone 15 serisinin tanıtıldığı hafta Fransa’dan gelen bir haber, iPhone’ların güvenliğine dair soru işaretleri doğurdu. Çünkü Fransa’nın telekomünikasyon araçlarını denetleyen kurumu olan ANFR, belirlenen sınırın üzerinde radyasyon yaydığı gerekçesiyle ülkedeki iPhone 12 satışlarını durdurdu. Dahası bu sorunu bir an önce çözmesi için Apple’a uyarı gönderdi. Eğer bu sorun çözülmezse ülkedeki tüm iPhone 12’lerin toplatılması ihtimali bile gündeme geldi.

Apple için Fransa’nın aldığı bu karar başlı başlına can sıkıcıyken, bu yetmezmiş gibi bir de Belçika da aynı konuda bir soruşturma başlattı. Üst üste gelen bu kararlar, Apple’ın ciddi bir krizle karşı karşıya olabileceğini gösterdi. Bu yüzden zaman kaybetmeden bu sorunu çözmek için harekete geçen Apple, neyse ki bu krizi daha fazla büyümeden çözdü.

iPhone 12

Geçtiğimiz günlerde Apple tarafından yayınlanan kritik bir güncelleme, Fransa ve Belçika’nın iPhone 12’yi yakın takibe almasına sebep olan sorunun çözülmesini sağladı. Bu güncelleme sonrası iPhone 12’nin elektromanyetik radyasyon seviyesinin yeniden kabul edilebilir seviyelere düştüğünü tespit eden ANFR, telefonun ülkedeki satışlarının devam etmesine izin verdi. Böylece Apple ciddi bir krizin önüne geçmiş oldu. Ancak bu yaşananlar, kısa bir süre için bile olsa eski iPhone’un radyasyon seviyesinin tehlikeli olabilecek seviyelere ulaştığını ortaya çıkarmış oldu.

iPhone 15 Pro’nun neden ısındığı belli oldu