Counter-Strike 2’nin gördüğü yoğun ilgi sunucuları zorluyor

Counter-Strike 2

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Counter-Strike 2 oyunseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılanınca Valve sunucuları güncellemek zorunda kaldı.

Valve tarafından geliştirilen Counter-Strike: Global Offensive, ya da oyun severler arasında daha çok kullanılan adıyla CS: GO, yıllardır en çok oynanan oyunlar listelerinin zirvesinde yer alıyordu. Oyunun çıkışının üzerinden 11 yıl geçmiş olmasına rağmen CS:GO hiç hız kesmedi; aksine popülerliği her geçen gün biraz daha arttırdı. Yıllardır Valve’nin yüzünü güldüren CS:GO geçtiğimiz günlerde bayrağı devretti. Bu yılın başında duyurulan Counter-Strike 2, üç gün önce yayınlandı ve CS:GO’nun yerini aldı.

Daha iyi grafikler, daha doğal ışıklandırma ve yenilenmiş haritalar gibi pek çok yenilikle gelen Counter-Strike 2, tahmin edildiği gibi oyunseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Öyle ki oyunun gördüğü yoğun ilgi, Valve’nin daha şimdiden yeni bir güncelleme yayınlayarak sunucu kapasitesini arttırmasına sebep oldu. Yayınlanan bu yeni güncelleme, var olan Counter-Strike 2 sunucularının daha fazla oyuncu almasına müsaade edecek.

Counter-Strike Global Offensive güncelleme

Valve’nin kendi Source 2 oyun motorunu kullandığı Counter-Strike 2, daha gelişmiş grafikler ve daha doğal ışıklandırma gibi pek çok geliştirmeyle geliyor. Valve bu yeni versiyonda üç çeşit harita olduğunu söylüyor. Bunlardan ilki “Touchstone” haritalar. CS:GO’nun klasik haritaları olarak tanımlayabileceğimiz bu haritalara neredeyse hiç karışılmadı. Bu sayede oyuncular aynı haritalarda oynarken, oynanışta ne gibi değişiklikler yapıldığını daha rahat görebilecekler. İkinci harita kategorisi ise “Upgrade”, yani geliştirilmiş haritalar. Bu haritalar oyunda var olan haritaları alıp daha gerçekçi ışıklandırma ile geliştiriyor. Üçüncü ve son harita kategorisi ise “Overhaul”, yani  baştan yaratılmış haritalar. Bu haritalar Source 2 oyun motorunun kabiliyetleri kullanılarak sıfırdan yaratılan haritalar olacak.

iPhone 15 Pro’nun neden ısındığı belli oldu