PlayStation Plus’ın ekim oyunları belli oldu

Sony PlayStation Plus abonelik hizmetini duyurdu

PlayStation Plus’ın ekim ayında tüm abonelerine ücretsiz olarak sunacağı oyunlar belli oldu. Büyük zam sonrası gelen ilk oyunlar arasında dikkat çekici bir yapım da var.

Sony’nin geçtiğimiz yıl Game Pass benzeri bir platforma dönüştürdüğü PlayStation Plus, bu ay zam haberleriyle gündeme taşındı. Globalde de zam gelen PS Plus ücretleri, özellikle Türkiye’de akıl almaz bir zamma konu oldu. PS Plus’ın ülkemizdeki abonelik ücretleri yüzde 600 zamlandı. Diğer ülkelerde zamlar bu kadar ağır olmasa da dünya genelinde PS Plus ücretlerinin zamlanması tepki çekti. Sony ise bu tepkilere karışık PS Plus’ın bundan sonra daha çok premium oyuna yer vereceğinin sözünü verdi. Bu yüzden ekim ayında PS Plus’ın hangi oyunları vereceği merak konusuydu. Bu soru dün gelen sızıntıyla birlikte cevap buldu ve PlayStation Plus’ın ekim oyunları belli oldu.

playstationplus ekim

Sony gerçekten de zam sonrası ilk ayda kayda değer bir oyunu ücretsiz olarak veriyor. Söz konusu bu oyun, çıkışının üzerinden sadece bir yıl geçmiş olan ve şu anda PlayStation Store’da 1300 TL’ye satılan The Callisto Protocol. Dead Space benzeri bir korku/hayatta kalma oyunu olan The Callisto Protocol iyi olduğu kadar kötü yorumlar da almıştı. Ancak bu oyunun kayda değer bir yapım olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ekim ayında PlayStation Plus abonelerine ücretsiz olarak verilecek diğer iki oyun ise Farming Simulator 22 ve Weird West olacak.

Bildiğiniz gibi PlayStation Plus eskiden beri her ay abonelerine iki ya da üç oyunu ücretsiz olarak veriyor. Sadece Extra ve Deluxe paketini alanların ulaşabildiği PS Plus kataloğundaki oyunların aksine aylık olarak verilen bu ücretsiz oyunlar hem tüm abonelere sunuluyor hem de kalıcı oluyor. PlayStation sahipleri, PS Plus abonelikleri devam ettiği sürece bu oyunları oynamaya devam edebiliyor. Bu yüzden aylık oyunlar hala PS Plus için önemli bir yer tutuyor.

vivo iki yeni katlanabilir telefon hazırlıyor