PlayStation 5’ten Palworld Sürprizi

palworld

Sony’nin State of Play etkinliğinde büyük sürpriz açıklandı; Tüm dünyada oyunseverler tarafından ilgiyle karşılanan Palworld, artık PlayStation 5’te!

Oyuncuların Pokemon benzeri canlılarla etkileşime girip, onları toplayarak bir hayatta kalma mücadelesi verdiği Palworld, bu yılın ilk yarısında oyun dünyasına damga vuran yapımlardan biri oldu. Tek kelimeyle muhteşem bir çıkış yapan oyun, en iyimser beklentilerin bile çok üzerine çıktı. Öyle ki son dönemin en çok satan oyunlarından biri oldu.

Yılın ilk yarısında daha çok başarısıyla gündeme gelen Palworld, son günlerde ise daha çok dava haberleriyle gündeme geliyordu. Çünkü hem Nintendo, hem de Pokemon Company son bir iki hafta içinde oyunun arkasındaki stüdyoya karşı dava açtı. Ancak bu durum oyunun hızını kesmeye yetmedi. Aksine oyun daha da fazla platforma yayılmaya devam ediyor. Sony, dün gerçekleştirdiği State of Play etkinliğinde herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı ve Palworld’ün artık PlayStation 5’te oynanabileceğini duyurdu. Üstelik bunun için öyle ileri bir tarih de vermedi; Oyunun bugünden itibaren PS5’te olacağını açıkladı. İlk olarak Xbox ve PC’ye yönelik olarak çıkan oyun, artık PlayStation’da da oynanabiliyor.

Palworld

Pokemon oyunları ile Ark: Survival Evolved benzeri hayatta kalma oyunlarının bir karışımı olarak tanımlayabileceğimiz Palworld’de oyuncular açık bir dünyada gezerek Pokemon benzeri canlıları ya alt etmeye çalışıp bunlardan elde ettikleri kaynakları kullanıyor, ya da onları ehlileştirerek kendi kontrollerine alıyor. Daha sonra bu canlıları kendi kampında çeşitli işlerde kullanabiliyor.

Microsoft, Game Pass’e Oyun Toplamak İçin Kesenin Ağzını Açtı