Stellar Blade PC’ye de Gelebilir

Stellar Blade

Nisan ayında PlayStation 5’e özel olarak çıkan Stellar Blade, ileride PC’ye de gelebilir. Stüdyo hem PC versiyonu hem de devam oyunu fikrine açık.

Bu yıl PlayStation 5’e çıkan dikkat çekici oyunlardan biri de Stellar Blade oldu. Oyun çıkmadan önce ana karakterinin vücut hatlarını fazla belli eden tasarımı ve kıyafetleriyle gündeme taşındı. Pek çok kişi bunu oyuncu çekmek için başvurulmuş ucuz bir numara olarak gördü. Öte yandan oyun kadın karakterleri bir objeye dönüştürdüğü gerekçesiyle eleştirildi. Bu yüzden oyundan beklentiler çok yüksek değildi. Ancak günün sonunda çıkan oyun, pek çok kişiyi şaşırttı. Stellar Blade öyle övgülere boğulan bir oyun olmadı belki ama oynayanlar genelde keyifli vakit aldıklarını söylüyorlardı. Bu da satışlara da yansıdı. Neticede oyun kendi çapında bir başarı yakaladı. Görünen o ki bu başarı yeni bir serinin temellerini atacak.

stellar blade 3

Nisan ayında PlayStation 5’e özel olarak çıkan oyunun arkasındaki stüdyo olan Shift Up, bugün bir açıklama yaparak oyunun bir PC versiyonunu çıkarabileceklerini söyledi. Shift Up’ın aynı duyuruda bahsettiği diğer konu da bir devam oyununun geliştirilme ihtimali oldu. Öte yandan stüdyo, oyunun çıkışından sonra çeşitli DLC’ler yayınlanacağı yönündeki sözünü de tekrarladı. Oyun için yeni DLC’ler hazırlanacak.

Öte yandan Shift Up, Project Witches adını taşıyan yeni bir proje daha geliştiriyor. Bu yeni oyunun 2027 yılında çıkması planlanıyor. Oyun hakkında çok fazla detay verilmese de bunun MiHoYo’nun Genshin Impact ve Honkai Star Rail gibi oyunlarına benzeyeceği açıklandı.

GPT-4 Turing Testini Çoktan Geçti