Microsoft, Game Pass’e Oyun Toplamak İçin Kesenin Ağzını Açtı

Xbox Game Pass

Game Pass’teki oyun sayısını arttırmak için elinden geleni yapan Microsoft, başka stüdyoların oyunlarını bu platforma eklemek için kesenin ağzını açtı.

Aylık bir abonelik ücreti karşılığında çok sayıda oyunu oyunseverlerin erişimine açan Xbox Game Pass servisi, Microsoft’un oyun alanında çok daha iddialı hale gelmesini sağlarken, oyun dünyasında da dengeleri değiştirdi. Artık yavaş yavaş konsollardan ziyade bu tarz servislerin lokomotif görevi görmeye başladığı bu yeni dönemde Xbox Game Pass, oyunseverler için oldukça önemli bir servis haline gelmiş durumda.

Bu platformda oyunseverlere sunduğu oyun seçkisini sürekli yenileyen Microsoft, rekabetin gitgide kızıştığı bu alanda zirvede kalabilmek için oyun sayısını arttırmanın büyük önem taşıdığını biliyor. Bu yüzden de Game Pass’e daha fazla oyun ekleyebilmek için başka şirketlerle anlaşmalar yapıyor. Şirketin bu alana yaptığı harcama, bugün artık yıllık 1 milyar doları bulmuş durumda.

Xbox Game Pass, 30 Haziran'da yeni Samsung akıllı TV'lere geliyor

Bloomberg tarafından paylaşılan rakamlara göre Microsoft, kendi bünyesi altında yer almayan oyun stüdyolarının oyunlarını Game Pass’e getirebilmek için her yıl 1 milyar dolar harcıyor. Stüdyolara oyunlarını bu servise eklemeleri için daha en baştan milyonlarca dolar teklif ediliyor. Hatta bazen Microsoft, oyunun tüm yapım masrafını ödediği söyleniyor. Tabii bu da stüdyolar, özellikle de bağımsız stüdyolar için eşsiz bir fırsat sunuyor. Zarar etme riskinden kurtulan stüdyolar, oyunu diğer platformlarda da satmaya devam ediyor. Çünkü Microsoft bu konuda bir sınırlama getirmiyor.

Microsoft’un sadece lisanslı oyunlara bile her 1 milyar dolar harcıyor olması, bu servislerin artık oyun dünyası için ne kadar önemli hale geldiğini açıkça gözler önüne seriyor.

Huawei Mate XT Üretimine Hız Verildi