Palworld Büyük İlgi Görmeye Devam Ediyor

Palworld

Oyuncuların Pokemon benzeri canlıları topladığı bir açık dünya oyunu olan Palworld, oyuncular tarafından ilgiyle karşılanarak son günlerin en çok satan oyunu oldu.

Bu hafta oyun dünyasına hiç beklenmeyen bir yapım damga vurdu. Oyuncuların Pokemon benzeri canlılarla mücadele edip, onları toplayarak bir hayatta kalma mücadelesi verdiği Palworld, muhteşem bir çıkış yaptı. En iyimser beklentilerin bile çok üzerine çıkan oyun, daha şimdiden 5 milyondan fazla kopya satmış durumda.

Üstelik oyun daha çıkışta Game Pass platformuna eklenmiş olmasına rağmen bu rakama ulaştı. Yani oyun 5 milyon kopya satmış olsa da aslında Game Pass aracılığıyla daha da geniş bir kitleye ulaşmış durumda. Dahası oyun aslında daha tam sürümüyle çıkmış değil; hala erken erişim sürümünde. Öte yandan oyuncu sayısı arttıkça Palworld’ün adını daha geniş kitlelere duyuruyor olması önümüzdeki günlerde daha fazla oyuncu çekmesini de sağlayacaktır.

Palworld

Pokemon oyunları ile Ark: Survival Evolved benzeri hayatta kalma oyunlarının bir karışımı olarak tanımlayabileceğimiz Palworld’de oyuncular açık bir dünyada gezerek Pokemon benzeri canlıları ya alt etmeye çalışıp bunlardan elde ettikleri kaynakları kullanıyor, ya da onları ehlileştirerek kendi kontrollerine alıyor. Daha sonra bu canlıları kendi kampında çeşitli işlerde kullanabiliyor.

Oyundaki yaratıkları Pokemonlara aşırı benziyor olması bu hakların lisansız kullanıldığı gerekçesiyle çeşitli eleştirileri beraberinde getirmiş olması satış rakamlarına yansımamış gibi duruyor.

Galaxy S24 Önsipariş Aşamasında Rekor Kırdı