Xbox Series S tanıtıldı! İşte fiyatı! Uygun fiyatlı konsol geliyor!

Xbox Series S

Microsoft’un uygun fiyatlı oyun konsolu Xbox Series S resmi olarak tanıtıldı. İşte konsolun fiyatı ve çıkış tarihine dair her şey!

Yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X’in duyurulmasıyla birlikte, Microsoft’un daha küçük, daha az güçlü ve daha uygun fiyatlı bir konsol üzerinde çalıştığına dair birçok söylenti vardı. Microsoft şimdi Xbox Series S modelini tanıtarak bu söylentileri doğruladı. Series X’in küçük kardeşi olan Series S, Amerika’da sadece 299 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Microsoft‘un bu duyurusu, @_h0x0d_ isimli Twitter kullanıcısı tarafından yayınlanan, Series S’in tasarımının ve boyutunun X Serisi ile karşılaştırıldığında bir video görüntüsünün ardından geldi. Videoda, iki konsol arasındaki boyut farkını açıkça görebiliyoruz. Uygun fiyatlı Series S, büyük kardeşinden yüzde 50 daha küçük yapıda olacak.

Performansı ile ilgili olarak, henüz çok fazla bilgiye sahip değiliz. Ancak boyut farkını göz önünde bulundurarak ve Series X’in 4K çözünürlükte 60FPS oyunlara yönelik olduğu göz önüne alındığında, Series S’nin muhtemelen 1080p 60FPS oyun oynamayı hedefleyeceğini varsayabiliriz.

Xbox Series S

Ayrıca Series S’in AMD’nin RDNA mimarisine dayalı bir GPU çalıştıracağından ve süper süslü NVMe depolama sürücülerine sahip olacağı söyleniyor. Microsoft, yakında daha fazla ayrıntı açıklayacağına söz verdi.

PlayStation 5 Türkiye pazarına ne zaman gelecek?

299 dolar’lık Series S, mevcut nesil Xbox One S ile lansman fiyatı ile aynı olması ile dikkat çekiyor. Aynı fiyatlandırma stratejisini izlerse, daha güçlü Series X muhtemelen 499 dolara mal olacak. Ancak Microsoft’un daha yüksek bir fiyat etiketi duyurduğuna dair söylentiler var. Son olarak yeni nesil Xbox konsollarının 10 Kasım 2020 tarihinde satışa sunulacağını belirtelim.