Nvdia Shield ile “4K oyun deneyimi” artık gerçek!

shield android tv still

Oyun konsolları ile 4K oyun oynanmaz mı? Nvdia SHIELD Android TV Konsol ile yine oyunun kurallarını değiştirmeye geliyor!

Yeni nesil oyun konsolları bir süredir piyasada fakat günümüzün çözünürlüğü 4K desteği bu ürünlerde yok. Evinize severek aldığınız 4K TV’lerde yeni nesil oyunları bu çözünürlükte oynayamamak oldukça kötüyken bunu 4K oynadığını zannetmek ise çok daha vahim bir durum…

Konsol tarafında Nvidia’da Shield markası altında önemli işlere imza attı ve güçlü donanımları ile bu oyun konsolları Android ekosisteminde en iyi performans veren ürünler oldu. Geçtiğimiz yıl pazara sunulan Nvidia SHIELD 2 ülkemiz kullanıcılarıyla buluşmamış olsa da firmayı oldukça memnun eden satış rakamlarına ulaştı. XBox One’ın kontrolcüsüne benzer kontrol deneyimi sunması ise ürünün oldukça kullanılabilir olmasını sağlıyordu.

nvidia-shield

Özellikle kablosuz özellikleriyle Nvdia ekran kartı (GTX 650 ve sonrası) destekli PC’lerde oynanan oyunların el konsolunda stream edilmesi tek kelimeyle muhteşem bir özellikti. Yeni Android tarafında olmayan bir PC oyununu Nvdia SIELD 2‘de oynayabiliyordunuz. Aşağıdaki videoda Nvdia SIELD 2 ile Crysis 3‘ün nasıl oynandığını görebilirsiniz.

Oyun konsollarında 4K deneyimi ise tam bir şehir efsanesi haline gelmişti. Gelmişti diyoruz zira Nvidia yeni nesil SHIELD Android Box Konsolu ile 4K deneyimini gerçekleştirdiğini duyurdu.

shield-android-tv-still

Yeni nesil SHIELD Android Box Konsolunun en önemli özelliklerinden birisi ise HEVC (H.265) koduna doğal olarak destek vermesi. Ses tarafında ise yeni nesil Dolby Digital Plus ile gelen SHIELD Android Box MKV formatına da (3. parti yazılıma ihtiyaç duymadan) destek vererek farkını ortaya koyuyor. Böylece ürün sadece oyun konsolu olarak değil film ve dizi izlemek içinde ayrı bir apart haline dönüşmekte. HDMI 2.0 ve USB 3.0 ara birimleri ile gelen Nvdia SHIELD Android Box‘ın 16 GB (Micro SD Kart desteği var) versiyonunun 224 dolara, 500 GB‘lık versiyonun ise 299 dolara satıldığının altını çizelim.

Bu ürün ülkemizde satışa sunulur mu bunu zaman içinde göreceğiz fakat Nvidia SHIELD Android Box’ın şimdiye kadar yapılmış en güçlü ve en özellikli Android tabanlı oyun konsolu olduğunu belirtelim. Aşağıdaki tablo da ürünün rakiplerine göre olan farkını gösteriyor. Oldukça etkileyici değil mi?

Ekran Alıntısı

Peki bu ürün satışa sunulsa almayı düşünür müsünüz?

En iyi Nokia telefonları!