PlayStation 5 ve PlayStation 4 karşı karşıya

ps5

#İŞBİRLİĞİ

Sony geçtiğimiz gün Tokyo’da düzenlenen Sony IR Day 2019 etkinliğinde PlayStation 5 ve PlayStation 4’ü karşı karşıya getirdi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Şu aralar oyun dünyası yeni nesil konsollara kenetlenmiş durumda. Bilindiği üzere Sony ve Microsoft, çok büyük bir ihtimalle önümüzdeki yıl yeni nesil konsollarını satışa sunmuş olacaklar. Henüz Microsoft cephesinden yeni nesil konsoluna ilişkin net açıklamalar gelmese de Sony şu aralar PlayStation 5 üzerine önemli ip uçları paylaşıyor.

PS5 ile PS4 Pro’yu ezdi geçti!

Son dönemde PS5 ile ilgili sürekli gündeme gelen konulardan birisi de yükleme süreleri. Malum, PS 5’in SSD’li yapısından ötürü, PS4 Pro’dan çok daha hızlı bir yapıya sahip olacağı zaten biliniyordu. Sony, yeni konsolunda yükleme sürelerini en aza indirmek için elinden geleni yapacağını açıklamış, hatta kapalı kapılar ardında yapılan sunumlarda yükleme süresinin 19 kata kadar hızlandırıldığı iddia edilmişti.

İşte bu iddialar geçtiğimiz gün Tokyo’da gerçekleşen Sony IR Day 2019 etkinliğinde canlı bir şekilde ispatlanmış oldu.

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, PlayStation 5 ve PlayStation 4’ün yükleme sürelerini Spider-Man oyunla test etti. Dilerseniz bu teste aşağıdan kendiniz göz atabilirsiniz.

0

Videodan da net bir şekilde görüldüğü üzere, PS5’te yükleme süreleri yok denecek kadar az. Bu da Sony’nin en başından beri vaat ettiği kesintisiz oyun deneyimini sunmaya çok yakın olduğunu gösteriyor.

İndirime giren Xbox One oyunları için tıklayın