PlayStation 5 stok sıkıntısı ne zaman bitecek?

PlayStation 5 ne kadar sattı

Şu sıralar PlayStation 5 almayı düşünenlerin kafasında aynı soru işareti bulunuyor. PlayStation 5 stok sıkıntısı ne zaman sona erecek? İşte bu sorunun yanıtı.

Bilindiği üzere hem Sony, hem de Microsoft yeni nesil konsollarını geçtiğimiz yılın son çeyreğinde satışa sundu. PS5 ve Xbox Series X / S tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa çıktı. Satışa çıkmasına çıktı fakat şu sıralar tavsiye edilen satış fiyatından PS5 bulmak neredeyse imkansız hale gelmiş durumda.

Peki mevcut stok sıkıntısı ne zaman son bulacak? Malum Şubat ayının ortalarına yaklaşmış olmamıza rağmen bu konuda hala net bir açıklama gelmiş değil. Fakat yayınlanan son raporlara göre stok sıkıntılarının 2022’den önce bitmesi pek de mümkün görünmüyor.

PlayStation 5 stok sıkıntısı ne zaman bitecek?

Stok sıkıntısının uzun bir süre devam edecek olmasının temel sebebi ise işlemci üretimindeki yetersiz kapasite. Hali hazırda hem nVidia, hem de AMD TSMC’nin önünde kuyruğa girmiş durumda. Son dönemde kripto para kazılarından ötürü ekran kartlarına olan talebin artması, mevcut bir GPU açığını ortaya çıkardı.

Aynı süre içerisinde yeni nesil konsollar da satışa çıkınca, üretim kapasitesi talebin çok aşağısında kaldı. Stok sıkıntısının bitmesi arz / talep dengesinin tekrardan sağlanmasıyla mümkün olacak. Lakin bu da 2022’den önce sağlanacak gibi durmuyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

İşte 2021 yılında gelmesi beklenen en iyi filmler