Xbox Series X rekor kırdı!

Xbox Series X

Microsoft’un yeni nesil konsolu çıkışıyla birlikte rekor kırdı. Xbox Series X ve Series S en hızlı çıkış yapan Microsoft konsolları oldu.

Konsol sektörünün öncü isimlerinden biri olan Microsoft, geçtiğimiz günlerde yeni nesil Xbox konsollarını satışa sundu. Bir önceli nesilde Xbox One’ı ilk etapta 13 ülkede satışa sunan Microsoft, bu nesilde ise Türkiye’de dahil olmak üzere 37 ülkede aynı anda satışa çıktı.

Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer’ın aktardığına göre yeni nesil Xbox konsolları şimdiye kadarki en iyi çıkışı gerçekleştirdi. Aslında bu çok da büyük bir sürpriz değil. Çünkü yeni Xbox konsolları Xbox 360 ve Xbox One’a oranla çok daha geniş bir pazar ağında satışa çıktı.

Xbox Series X

Xbox Series X en hızlı çıkış yapan Microsoft konsolu oldu

Elbette önemli olan Microsoft’un yeni nesil konsollarının PlayStation 5 karşısında ne derece başarılı olabileceği. Örneğin şu anda ülkemizde PlayStation 5 almak çok da mümkün değil. Öte yandan Xbox Series X ve Series S tarafında herhangi bir stok sıkıntısı bulunmuyor.

Hatta bugün herhangi bir teknoloji mağazasına giderek hemen yeni nesil bir Xbox konsolu satın alabilirsiniz.

Bu arada şunu da dip not olarak belirtmek gerekiyor. Microsoft’un yeni nesildeki Game Pass sistemi oyun fiyatlarının yüksek olduğu ülkelerde Xbox konsollarının PS5’ten çok daha fazla satmasına zemin hazırlayabilir. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Yeni internet hızı müjdesi verildi! İşte detaylar