Amazon Türkiye PS5 stokları da tükendi

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

Amazon Türkiye bugün 18:00 itibariyle PlayStation 5 satmaya başladı. Doğal olarak konsolun stokları kısa bir süre içerisinde tükendi.

Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 bir süre önce Türkiye’de de satışa çıkmıştı. Birçok farklı kanalda satışa sunulan PS5 stokları hızlı bir şekilde tükendi.

Amazon Türkiye bu sabah PS5 satışına başlayacağını açıklamıştı. Hatta saat de vermişti. Yapılan açıklamada PS5 satışının 18:00 itibariyle başlayacağı belirtiliyordu. Fakat stokların tükenmesi adeta saniyeler sürdü. Yani hızlı davranan konsolu aldı diyebiliriz.

Peki bu konsolu kimler aldı? Aslen cevap gayet basit. Türkiye’de şu aralar karaborsa olayı trend olmuş durumda. Stokçular piyasadaki sıfır malları toplayarak bunları faiş fiyatlarla son kullanıcıya satmaya çalışıyorlar.

Amazon Türkiye PS5 stokları da bitti

PS5 ilk çıktığında da ülkemizde 15.000 TL’ye varan absürt fiyatlarda satılıyordu. Hala da konsol fiyatı 8200TL olmasına karşın 10.000 TL ve üzeri etiketlerde ısrarcı satıcılar mevcut.

Bunlara fırsat vermemek gerekiyor. Yaptıkları şey piyasadaki konsolları toplayıp bunlar üzerinden kar sağlamak. Bilindiği üzere aynı şey sıfır otomobillerde de yapıldı. Bu durum hiç etik değil.

Sizlere tavsiyemiz bir süre daha beklemeniz. Bu durum hep bu şekilde devam etmeyecek. Muhtemelen yeni yılla birlikte ülkemizdeki stok sıkıntısı da çözülecektir. Zaten şu anda PS5’e özel muazzam bir oyun da yok. Dolayısıyla biraz daha beklemek size çok şey kaybettirmeyecektir.

Önemli olan şey bu fırsatçılara imkan vermeyip konsolların ellerinde patlamasını sağlamak.

CD Projekt RED davalarla boğuşacak