PlayStation 5 ne kadar sattı? İşte yanıtı!

PS5 kapakları

Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5’in satış rakamlarına ilişkin ilk bilgiler ortaya çıktı. Peki PlayStation 5 ne kadar sattı? İşte yanıtı.

Bilindiği üzere Sony yeni nesil konsolunu dünya ile eş zamanlı olarak ülkemizde de satışa sundu. Elbette dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de PS5 tarafında bir stok sıkıntısı mevcut.

Bu stok sıkıntısı da bazı fırsatçıları beraberinde getirmiş durumda. Yani adamlar konsolu oyun oynamak için almıyorlar. Ticaret yapmak için alıyorlar. 8299 TL’den satılan konsolu piyasadan toplayıp sonra 10.000 TL civarında fiyatlardan satıyorlar. Bu da sizlerin de takdir edeceği üzere pek etik bir davranış değil.

PlayStation 5 ilk 4 haftada ne kadar sattı?

Peki pek çok ülkede bu derece yok satan bir konsol şimdiye kadar toplamda ne kadar sattı? Bu sorunun cevabı da ortaya çıktı. Sony’e yakın bazı analist şirketler ilk 4 haftada 3.4 milyon adet PS5 satıldığını açıkladı.

Bu sayı ilk olarak bakıldığında biraz az görülebilir. Fakat PS5 Sony’nin şimdiye kadar ki en iyi çıkış yapan konsolu oldu.

Elbette bu sayı çok daha yüksek olabilirdi. Lakin şunu unutmamak gerekiyor. Sony pek çok ülkeye stok yetiştirmekte zorlanıyor. Dolayısıyla bu sayının aslında PS5 üretim kapasitesini yansıttığını da hatırlatmak gerekiyor.

Japon konsol devinin 2021 için hedeflediği satış rakamı ise 18 milyon. Elbette bu sayı talebe göre artıp azalabilir.

PS5 Dual Sense sorunu ile gündemde