PS5 DualSense sorunu ile gündemde

PlayStation 5 Türkiye

Sony’nin yeni nesil konsolu PS5 şimdi de DualSense ile gündemde. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Konsol sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Sony geçtiğimiz aylarda PS5’i satışa sunmuştu. Adeta peynir ekmek gibi satan konsol, ülkemizde de karaborsaya düşmüştü.

Peki PS5 genel olarak kullanıcıları memnun etti mi? Bilindiği üzere PS5 hit bir konsol. Şimdiden milyonlarca adet satmış durumda. Peki konsolu alan herkes konsoldan memnun mu?

Dürüst olmak gerekirse bazı oyun severler şimdiden PS5 ile ilgili bazı sıkıntılar yaşamaya başlamış durumdalar. Bu sıkıntıların en büyüğü ise Dual Sense ile ilgili olanlar.

DualSense

PS5 DualSense sorunu ile can sıkıyor

Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5‘in en öne çıkan yönü Dual Sense isimli yeni nesil kontrolcüsüydü. Sony bu kontrolcüde dokunsal geri bildirim ismini verdiği bir teknoloji kullandı.

Bu teknoloji oyun severlerden olumlu tepkiler alırken, yapımcıların da dikkatini çekti. Fakat bazı raporlara göre dokunsal tepkimenin tanımlı olduğu tuşlardan biri olan R2 hızlı bir şekilde bozulabiliyor.

Şimdiden pek çok PS5 sahibi bu tuşun bozulduğuna dair şikayetlerde bulunmuş durumda. Sony cephesinden ise konu ile ilgili bir açıklama gelmiş değil. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor. Bu hata kronik olabilir. Bilindiği üzere Nintendo Switch modellerinde de sol analog tuşunun drift yapma gibi kronik bir sorunu vardı.

Steam’de en çok kazanan oyunlar açıklandı