Volkswagen Türkiye için son kararı verdi

volkswagen

Volkswagen Türkiye için nihai kararı verdi. Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi resmen tasfiye edildi. İşte detaylar. 

Uzun bir süredir dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Volkswagen’in Türkiye’de fabrika açıp açmayacağı sıkça tartışılıyordu. Bu tartışmaların temel nedeni ise Alman otomobil devinin sürekli karar değiştirmesiydi.

Aslında bu fabrika ile ilgili ilk adımlar geçtiğimiz yılın son çeyreğinde atılmıştı. Volkswagen fabrika kurmak için gerekli olan şirketin resmi açılışını yapmış ve Manisa’da kurulacak olan üretim tesisinin hazırlıklarına başlamıştı.

Fakat sonradan Volkswagen’in Türkiye yerine başka bir ülkede fabrika kuracağı iddia edildi. Daha sonra bu iddialara yalanlanarak Alman otomobil devinin yeni fabrikasını Türkiye’de açacağı söylendi.

Volkswagen Türkiye defterini kapattı

Sonuç olarak kesin hamle geçtiğimiz gün gerçekleşti. Volkswagen, geçtiğimiz yıl kurduğu şirketi tasfiye kararı aldı. Peki bu ne anlama geliyor. Kısaca özetlememiz gerekirse, Volkswagen kısa bir vadede Türkiye’de fabrika ya da üretim tesisi açmayacak.

Alman otomobil devinin Türkiye’de fabrika açmaktan neden vazgeçtiği ise şimdilik belirsiz. Bunun ardından pek çok neden olabilir.

Bu arada şunu da belirtmek gerekiyor. Ülkemizde Volkswagen marka otomobiller satılmaya devam edecek. Yani o hususta bir değişim yok. Volkswagen’in açtığı şirketi tasfiye etmesi ülkemizde otomobil satmayı sonlandıracağı gibi bir anlam taşımıyor. En azından şimdilik Volkswagen’in böyle bir niyeti yok diyebiliriz.

Sıfır Volkswagen Tiguan fiyatları bir türlü düşmüyor