PlayStation 5 almayı düşünenler, sakın almayın!

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

Geçtiğimiz günlerde dijital versiyonu da ülkemizde satışa çıkan PlayStation 5 hala makul fiyat seviyelerine inmiş değil. Aslında cihazın fiyatı makul fakat Türkiye’deki işgüzarlar fiyat falan dinlemiyorlar.

Sony merakla beklenen yeni nesil konsolunu sonunda satışa sundu. Pek çok ülke ile eş zamanlı olarak Türkiye’de de satışa çıkan PS5 daha ilk günden karaborsaya düştü. Ülkemizdeki normal satış fiyatı 8299 TL olan konsol karaborsada 12.000 TL‘ye varan fiyatlarla satılmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde konsolun fiyatının 7499 TL’ye indirildiği belirtildi. Ayrıca dijital versiyonun Türkiye fiyatı da 5999 TL olarak açıklandı.

Peki PS5 için gerçekten acele etmeye gerek var mı? Dürüst olmak gerekirse yok. Hali hazırda PS5 bomba gibi çıkış oyunlarıyla gelmedi. Sony PS5 için duyurduğu 1. parti çıkış oyunlarını PS4 için de yayınladı.

3. parti geliştiriciler de hali hazırda çıkardıkları ve önümüzdeki süreçte çıkaracakları oyunları PS4 için de duyurdular.

ps5

PlayStation 5 için beklemede kalın

Kısaca özetlemek gerekirse, PlayStation 5‘in şuanda selefine göre tek avantajı hızı diyebiliriz. Bu hız için de şimdilik çok aceleci davranmaya lüzum yok.

Şimdi karaborsaya düşmüş olan PS5 için çok daha fazlasını ödemektense yıl ortalarına kadar sabretmek çok daha erdemli bir davranış olacaktır.

Zaten 2022’nin ortalarına kadar da PS5 için çok önemli bir yapım çıkmayacak. O yüzden acele etmenize de hiç gerek yok diyebiliriz.

Cyberpunk 2077 için AMD sahiplerine kötü haber