PlayStation 5 etkinliği için tarih verildi!

PlayStation 5 etkinliği

Amerika’da yaşanan olaylardan dolayı ertelenen PlayStation 5 etkinliği çok yakında düzenlenecek. İşte resmi olarak açıklanan o tarih!

Amerika Birleşik Devletleri’nde siyahi bir vatandaşın polis tarafından haksız ve suçsuz yere boğularak öldürülmesinden sonra ülke karışmıştı. Alev topu gibi yanan ABD’de olayların yükseldiği sıralarda PlayStation 5 etkinliği düzenlenecekti. Ancak Sony, basının kendilerine çok fazla ilgi göstereceğini bu yüzden George Floyd olaylarına yer verilmeyeceğini düşünmüş ve etkinliği iptal etmişti.

Sony, yeni nesil oyun konsolu ve yeni oyunlarını göstereceği etkinlik için bugün bir kez daha tarih verdi. 11 Haziran 2020 Perşembe günü Türkiye saati ile 23:00‘da başlayacak olan bu etkinlik 1080P çözünürlükte 30 FPS kare hızında yayınlanacak. Sony, bu etkinliği oyuncuların kulaklık ile izlemesi gerektiğini belirtiyor. Çünkü etkinlik sırasında PlayStation 5’in devrimsel ses teknolojisinden kesitler sunulacakmış.

Cyberpunk 2077 hakkında yeni detaylar geldi!

2020’nin son çeyreğinde Amerika ve Avrupa ülkelerinde 499 dolar seviyesinde satışa sunulmasını beklediğimi bu konsol, Türkiye pazarına en iyi ihtimalle 6.499 TL‘den giriş yapacak. Eğer bu fiyatın üzerine çıkılırsa, kimsenin PlayStation 5 alacağını düşünmüyoruz. İnsanlar bu fiyata çıktığında PC’ye yönelir ve bir oyunda PlayStation’daki gibi 450 TL vermek yerine Steam‘den aynı oyunu 200 TL’ye alır oynar.

PlayStation 5 etkinliği

Yılların Dualshock’unu bitirip Dualsense adında kontrolcü ile karşımıza çıkacak olan Sony, devrimsel oyun deneyimi yaşatacak. Oyunda ok fırlatma ile silah ateşlemenin bile Dualsense sayesinde hissedilebileceğini belirten Sony, kontrolcü konusunda DS4 gibi büyük yenilikler sunacak gibi görünüyor.

PlayStation 5 teknik özellikleri

  • İşlemci: 8 çekirdekli 3.5 GHz hızında çalışan AMD Zen 2 mimarili işlemci
  • GPU:  Özelleştirilmiş RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu 10,28 TFLOP gücünde 36 CUDA çekirdekli 2,23 GHz hızında çalışan ekran kartı
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • RAM bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama birimi: 825 GB özelleştirilmiş SSD
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü