Intel Apple M1 çipini ortadan kaldırmaya çalışıyor!

Intel Apple M1 çipini ortadan kaldırmaya çalışıyor!

Intel Apple M1 yongası konusunda endişesini artık saklayamıyor. PC World ve Tom’s Hardware, Intel’in 11. nesil Core i7 dizüstü bilgisayar işlemcilerinin M1’den daha hızlı olduğunu gösterdiğini iddialar ve kıyaslamalar sunduğunu bildirdi. Intel’in yöntemleri tam anlaşılmasa da bu savaşta liderdiği alacak gibi görünüyor.

Yapılan kıyaslamalara bakılırsa, Intel bir Chrome tarama testinde, Office 365 görevlerinde, Adobe yaratıcı uygulamaları ve yapay zekada Apple’ın önüne geçmiş. Intel bunlara ek olarak bazı oyunların Mac’lerde olmadığını da bildirdi. Yonga devi ayrıca, Apple’ın pil ömrü iddialarının sadece laftan ibaret olduğunu savundu. Intel “Pratikte bir Core i7’den daha iyi değil” açıklamasında bulundu.

Intel Apple M1 çipini ortadan kaldırmaya çalışıyor!

Intel ayrıca, harici monitörler için daha iyi destek sunduğunu söylüyor. Marka, dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarlar gibi çok çeşitli donanımlar da sunuyor. Ancak, metodoloji konusunda bazı endişeler var. Intel hem kendi CPU’ları hem de Apple’lar için testler yaptı. Örneğin, daha uzun ömürlü Pro yerine pil ömrü testi için bir MacBook Air kullandı. Intel ayrıca, Topaz Labs AI testi gibi, bileşenlerini özellikle iyi kullanan bazı testleri öne sürdü. Dolayısıyla test sonuçları ne kadar güvenilir ve kapsamlı tartışılır.

Ürünlerini en iyi şekilde kıyaslayan testler sonucunda Intel daha üstün çıktı. Intel’in bu özellikle kendinden emin olduğu testleri sunmasının arkasındaki nedense belli. Intel, Apple’ın çiplerini bir tehdit olarak görüyor. Bu sebeple gelecekte yeni rakibine karşı yumuşak davranma olasılığı düşük.

WhatsApp kullanışlı bir özellik sunuyor