Plague’in geliştiricisi Koronavirüs hakkında açıklama yaptı!

Koronavirüs

Son dönemlerde Koronavirüs yüzünden yeniden popüler olmaya başlayan Plague oyununun geliştiricisi Koronavirüs hakkında açıklama yaptı.

Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs yüzünden Çin’de 53 kişi yaşamını yitirmişti. Türkiye’ye de sıçramaya başlayan bu virüs oyun dünyasında da etkili oldu. Salgın simülasyonu olarak tanımlayabileceğimiz Plague Inc. oyununa son günlerde ilgi oldukça artmış durumda. Zaten popüler olan ancak son 5-6 aydır ortalarda gezinen oyun bir anda App Store ve Play Store’da en çok indirilen oyun olmayı başardı.

Metro Redux Nintendo Switch için geliyor

Oyunun popülerliğinin Korona Virüsü ile artmasının ardından geliştirici firma açıklama yapma durumunda kaldı. 8 yıldır oyunun piyasada olduğunu belirten geliştirici ekip, Plague Inc.’in yalnızca bir oyun olduğunu ve bilimsel bir model olmadığının altını çiziyor. Yani bu oyundan bilimsel bir çıkarım yapmak mümkün değil. Yapanlara da pek itibar etmeyin zaten.

Koronavirüs

Plague Inc.’in yaptığı açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Plague Inc. 8 yıldır oyun piyasasında ve ne zaman bir salgın hastalık ortaya çıksa, oyuncular hastalıkların nasıl yayıldığını ve büyük salgınların karmaşıklığını anlamak istediği için oyuncu sayısında bir artış gözlemliyoruz.

Oyunun gerçekçi ve öğretici olması için özellikle çaba gösterdik ancak bunun yanı sıra günümüz dünyasının sorunlarını da sansasyonelleştirmeden uzak durmaya çalıştık. Bu durum, Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) ve dünyanın birçok yerindeki diğer sağlık kuruluşları tarafından da tanındı.

Şunu unutmamakta fayda var. Plague Inc. yalnızca bir oyun ve bilimsel bir model değil. Bunun yanı sıra mevcut Corona virüs salgını, birçok insanı etkileyen ciddi bir durum. Oyuncuların hastalıkla ilgili bilgiyi direkt olarak yerel ya da küresel sağlık yetkililerinden almasını öneriyoruz.