Xiaomi Corona Virüsü yüzünden mağazalarını kapattı!

Xiaomi Corona Virüsü

Corona Virüsü’nün etkileri artmaya devam ediyor. Xiaomi Corona Virüsü yüzünden Çin’deki bazı mağazalarını kapattığını açıkladı.

Çin, dünyayı yine virüsü ile sallamaya devam ediyor. Dünya tarihinde panzehiri olmayan virüslerin çıkış noktası olan Çin, şimdi ise kendi teknoloji devlerini vurdu. Çin’den yayılan ve Türkiye’de de görüldüğü iddia edilen Corona Virüsü, Xiaomi’nin mağaza kapatmasına neden oldu.

Xiaomi Corona Virüsü yüzünden Çin’deki bazı mağazalarını kapattığını açıkladı. 28 Ocak 2020 ile 3 Şubat 2020 tarihleri arasında Çin’deki Xiaomi mağazalarından alışveriş yapılması mümkün olmayacak. Ancak yine de Çin’deki kullanıcılar Xiaomi’nin online mağazasından alışveriş yapabilecek. Peki, bu virüs telefon, tablet ve diğer aksesuarlardan bulaşıyor mu?

Minnesota Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada; Corona Virüsü‘nün cansız cisimlerde sadece birkaç saat, laboratuvar koşullarında ise birkaç gün dayanabildiğini belirtiyor. Fedex’e göre ise; Çin’den Minnesota’ya bir kargo en erken 4 günde geliyor. Bu yüzden gönderici paketin üstüne hapşırsa bile virüsün ölmesi için fazlasıyla zaman geçiyor.

Plague’in geliştiricisi Koronavirüs hakkında açıklama yaptı!

Çin içerisinde kargoların 2-3 günde teslim edildiği tahmin ediliyor. Yani Çin’deki kullanıcılar da bu virüsten cisimler ile etkilenmeyebilir. Ancak bu teorinin hala kanıtlanmadığını belirtelim.

Corona Virüsü Aliexpress alışverişinden bulaşır mı?

Bu yüzden size tavsiyemiz virüsün tedavisi bulunana ve yayılması durdurulana kadar Çin’den alışveriş yapmamanız yönünde olacaktır. Ucuza mal alıyorum derken sağlınızı tehlikeye atmayın.

Xiaomi Corona Virüsü