Coronavirüs nedeniyle Plague Inc. oyunu yasaklandı

coronavirüs nedeniyle

Çin’de ve tüm dünyada hızla yaygınlaşan Coronavirüs nedeniyle, “salgın hastalık” geliştirme oyunu Plague Inc. Çin’de yasaklandı.

Dünya çapında büyük beğeni toplayan bir strateji oyunu olan Plague Inc. oyunculara salgın hastalık yaratarak bunu dünyaya yayma imkanı sunuyordu.

Coronavirüs nedeniyle oyun büyük tepki topladı

Oyunun amacı ilk bakışta her ne kadar “kötülük” yapmak gibi görünse de, oyunculara bir salgının ne kadar kolay yayılabildiğini anlama şansı verdiği için önemli bir oyun olarak kabul ediliyor.

Oyunun yapımcısı bugün yaptığı açıklamada ise Çin hükumetinin oyunun Çin’de satışlarını yasakladığını duyurdu.

Çin’deki hassas psikolojik durum nedeniyle halkın bu oyuna ağır tepki vermesi şikayetler artmıştı. Plague Inc. 2012’de piyasaya çıkmış bir oyun ve neredeyse unutulmak üzereyken, Coronavirüs salgını nedeniyle yeniden gündeme gelmişti. Dünya çapında yaklaşık 2 milyon satış rakamına ulaşan bağımsız oyunda, oyuncular sahte virüs haberleri ile panik yaratmak, insanların psikolojileri ve dünya ekonomileri ile oynama imkanına sahip oluyor.

Facebook Corona Virüsü tedavi reklamlarına kısıtlama getirecek

Coronavirüs’ün yayılması haberleri ile beraber pek çok oyunsever, virüs salgınında yaşanan gelişmelerin, oyunun mekanizmasına çok benzediğini dile getirerek oyunda dikkat çekmişti.

Coronavirüs nedeniyle yaşanan salgın paniği ile dünya çapında pek çok fuar da iptal edildi. Bunların arasında şimdilik oyun fuarları bulunmuyor ancak bahar sonunda düzenlenecek oyun fuarlarının, salgın sona ermezse, iptal edilmesine kesin gözüle bakılıyor.

coronavirüs nedeniyle