Ebola Paniği ‘Plague Inc.’ Kullanımını Arttırdı!

Ebola Panigi Plague Inc. Kullanimini Arttirdi

Kendi virüsünüzü geliştirip dünyaya yaymaya çalıştığınız başarılı mobil oyunu Plague Inc., Ebola virüsü sayesinde büyük başarı elde etti.

Basında geniş çapta yer alan Ebola virüsü haberleri sonrasında yüzde 50 oranında artış yaşayan mobil oyun ilgi görmeye başladı.

Ebola Panigi 'Plague Inc.' Kullanimini Arttirdi!

Son zamanlarda yaşanan Ebola virüsü haberleri sonrasında büyük yükselişe geçen Plague Inc. İçin Polygon’a konuşan geliştirici James Vaughan gerçek hayattaki olayların oyunu ilk defa etkilediğini belirtti. Konuşmasına, “Özellikle Ebola Amerika’ya geldiğinden beri insanlar salgın hastalıklarla ilgili daha fazla şey öğrenmek istiyor. Plague Inc. de bu konuda yardımcı olabilir çünkü salgınları akıllı bir şekilde yansıtıyor.” şeklinde devam eden Vaughan, “Oyunu çıkışından beri tam 35 milyon kişi indirmiş. Ben de elimden geldiğince salgınlarla savaşa destek olmak istiyorum. Bağış toplamak mı dikkat çekmek mi olur bilemiyorum, oyunumun bu şekilde kullanılıp kullanılamayacağıyla ilgili olarak bazı hayır kurumlarıyla görüşüyorum.” sözleriyle salgınlar hakkındaki hassasiyetini dile getirdi.

Oyunun şimdiki yapısında her türlü hastalığın hava yoluyla bulaşabildiğini ve bazı detayın da Ebola’ya aykırı olduğunu belirten Vaughan, Ebola’ya uygun bir düzenlemenin mümkün olduğunu ancak bunu düşünmediklerini belirtti. “Şu an önemli olan şey salgınla ilgili farkındalık yaratmak, insanların benim bu salgından faydalandığımı düşünmesini istemiyorum.” sözleriyle Ebola entegresini neden düşünmediğini açıklamış oldu.

Salgın hastalıkların nasıl işlediğini anlamak istiyor ve kendi salgın hastalığınızı geliştirip dünyayı yok etmeyi denemek isterseniz iOS ve Android cihazlarınız ile ücretsiz bir şekilde oynayabilirsiniz.

Evolve: Alpha Sistem Gereksinimleri!