Pixel 7 serisi ve Pixel 4a için Android 13 güncellemesi yayınlandı

hh1

Google, mevcut cihazları için yazılım güncellemelerini yayınlamaya devam ediyor. Şirket şimdi Pixel 7 serisi ve Pixel 4a için  Android 13 QPR1 Beta 3 güncellemesini yayınladı.

Arama motoru devi  en yeni Pixel 7 serisinden başlayarak Pixel 4a’ya kadar tüm modeller için kullanıma sunulan yeni Android 13 QPR1 beta 3 güncellemelerini sunmaya başladı. 5 Aralık’ta çıkarılması hedeflenen Pixel Quarterly Feature Drop’un beta sürümü olan QPR1 beta 2’yi piyasaya sürdü.

Pixel 7 serisi

ŞirketPixel 4a ve ondan sonra piyasaya sürülen diğer tüm modeller için QPR1 beta 3 güncellemesini yayınlamaya başladı. Böylece Pixel 7 ve Pixel 7 Pro da yeni beta yükseltmesini aldı. Bu güncellemeyi almak için Ayarlar > Sistem > Sistem güncellemesine gidin ve talimatları izleyin. En son yapı, T1B3.221003.003 sürümüdür ve boyutu yaklaşık 130 MB’dir.

g1 1

Şu an itibariyle Google, güncellemenin bir parçası olan yeni özelliklerin bir listesini henüz yayınlamadı. Güncelleme ile beraberse şunlarda düzeltmeler yapıldı.

  • Bazı cihazlarda, ekranın kilidini açan kullanıcı arayüzünün bildirimler ve diğer kilit ekranı içeriği üzerinde görüntülenmesine neden olan bir sorun düzeltildi. 
  • “Kamerayı selfie için çevir” hareketinin bazı cihazlarda çalışmasını engelleyen bir sorun düzeltildi.
  • Bir cihazın kilidini açmaya çalışırken bazen ekranın kararmasına neden olan bir sorun düzeltildi.
  • Cihaz birkaç saat boşta kaldığında bazen Yüz Kilidi veya Parmak İzi Kilidi kullanılarak bir cihazın kilidinin açılmasını engelleyen bir sorun düzeltildi.
  • Her zaman açık ekran özelliklerini etkinleştirdikten ve ekranı kilitledikten sonra bazen tam ekran video oynatmanın titremesine neden olan bir sorun düzeltildi.

Android 13 QPR1 beta 3 programına katılmak için linkinden işlem yapabilir, cihazının uyumluluğunu kontrol edebilirsiniz.

Samsung Display, çalışmalarını QD-OLED teknolojisine kaydırıyor