Android Q Beta çıktı! Peki, Android Q Beta nasıl yüklenir?

Android Q Beta

Google, Pixel telefonları için Android Q Beta güncellemesini indirime sundu. Eğer Pixel telefona sahipseniz, Android Q Beta sürümünün nasıl yükleneceğine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Google, Mayıs ayında düzenleyeceği Google I/O 2019 etkinliğinde Android Q sürümünü tanıtacaktı. Ancak internet devi bu etkinlikte tanıtacağı Android Q sürümünün beta testlerine bugün sürpriz bir şekilde başladı. Pixel modelleri için indirime açılan Android Q’nün ilk beta sürümü ile sisteme eklenecek olan yeniliklerin çoğu kullanıma sunuluyor.

Android Q Beta çıktı! İndir!

Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 ve Pixel 3 XL modellerine Android Q güncellemesini sunan Google, rakiplerine adeta göz dağı veriyor. İlk Pixel modeline bile Android Q sürümünü sunacak olan internet devi, ilk beta ile sisteme ekleyeceği özelliklerini sergiliyor.

Google oyun konsolu ile karşımıza çıkacak!

Android Q’nün Beta sürümü ile iOS kullanıcılarının aşina olduğu konum servisi ayarları sisteme ekleniyor. Artık Android Q ile uygulamaların konum bilgilerinize erişmesine uygulamayı kullanırken ve asla olarak seçebileceksiniz.

Android Q Beta

Gizlilik konusuna odaklanan Google, fotoğraf ve videolarınızın uygulamalar tarafından erişilmesi konusunda bir takım iyileştirmeler de yapıyor.

Android Q ile sesli görüşmeler ve müzikler için Optus codec’i sisteme ekleniyor. Bu sayede yüksek çözünürlüklü ses çıkışı sağlanabiliyor. Google, açık kaynak kodlu AV1 codec sayesinde, medya oynatıcıda da iyileştirmeler yapıyor.

Android Q Beta nasıl yüklenir?

Eğer Pixel telefonlarından birine sahipseniz; buradan Beta testlerine katılabilirsiniz. Pixel telefonunuzda açık olan Google hesabınız ile kayıt olabileceğiniz Beta testlerine katılmadan önce telefonunuzun yedeğini almayı unutmayın. Beta kaydınız onaylandıktan sonra ise; Ayarlar>Sistem>Sistem Güncellemeleri bölümünden Beta sürümünü indirebilirsiniz.

Google, Mayıs ayındaki ektinliğinde Android Q Beta testlerine katılacak olan 3. parti telefonları da açıklayacak. Bu markalar arasında, Xiaomi, Huawei, Oppo, Nokia, OnePlus ve Samsung gibi devlerin olması bekleniyor.