Android P Beta 3 yayınlandı!

Android P Beta 3

Google, Android P Beta 3 sürümünü bugün yayınladı. Pixel modellerinin aldığı Android P Beta 3 güncellemesi ile Android P daha stabil bir deneyim sunuyor. Peki, bu sürümde yeni özellikler var mı?

Google, Mayıs ayında düzenlediği Google I/O 2018 etkinliğinde Android P sürümünü görücüye çıkarmıştı. Etkinlik sonrası Pixel modelleri için Beta sürümünü indirime sunan Google, bugün de karşımıza Android P Beta 3 ile çıktı. Android P Developer Preview 4 olarak da geçen Beta 3 sürümü ile artık daha stabil ve hızlı bir Android deneyimi sizleri bekliyor.

Google, bu yıl ilk defa 3. parti telefon üreticileri ile anlaşma yapıp Android P Beta sürümlerini Xiaomi, OnePlus, Nokia ve Essential Phone gibi telefon üreticileri ile paylaşmıştı.

Ancak Google, ilk olarak yeni Beta sürümünü her zaman olduğu gibi Pixel modelleri için yayınladı. Pixel modelleri Beta 3 güncellemesi ile yeni özelliklere kavuşmadı ancak sistem kararlılığında büyük iyileştirmeler yapıldı.

Google canlı oyun yayını platformu için büyük yatırıma hazırlanıyor

Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinin aldığı güncellemeyi, aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz. Eğer cihazınıza yazılım atmayı biliyorsanız, Android P nasıl yüklenir rehberimizden OTA üzerinden kurulum yapabilirsiniz.

Android P Beta 3

Android P Beta 3 nasıl yüklenir?

  1. Adım: Android Beta sayfasından Google hesabınız ile giriş yapın.
  2. Adım: Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerine sahipseniz, Uygun cihazlarınız bölümünde kullandığınız telefonu göreceksiniz. Burada sahip olduğunuz ve yüklemek istediğiniz telefonu seçin.
  3. Adım: Şartlar ve koşulları okuyun ve kabul edin. Burada tüm verilerin silineceğini söylüyor. Bu yüzden önce yedek alın.
  4. Adım: Kayıt işlemini tamamladıktan sonra telefonunuza Android P Beta programına kayıt olundu güncellemeyi yüklemek ister misiniz? şeklinde bir uyarı gelecek. Eğer bu uyarı görünmüyorsa; Ayarlar>Sistem>Yazılım Güncelleme bölümünden güncellemeyi denetleyin.
  5. Adım: Android P Beta güncellemesi, Yazılım Güncelleme bölümünde göründüğünde 1.2 GB büyüklüğündeki indirme işlemini başlatın.

Android P Beta alacak telefonlar

Android P Beta güncellemesini; Essential Phone, Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Sony Xperia XZ2, Vivo X21UD, Vivo X21 ve Xiaomi Mi Mix 2S modelleri de alıyor.