Pil canavarı uygulamalar ortaya çıktı: Aşırı pil tüketiyorlar

Clubhose ikinci darbesini aldı! Uygulama bir ülkede daha yasaklandı

Pil canavarı uygulamalar ortaya çıktı. Bu uygulamalar akıllı telefonlardaki şarj miktarını kısa bir sürede sıfıra kadar indirebiliyor. İşte şarj canavarı olarak adlandırılan bu uygulamalar ve diğer ayrıntılar.

Yapılan bazı çalışmalar ile birlikte pil canavarı uygulamalar tespit edildi. Bu uygulamaların şarjı adeta emerek bitirdiği ortaya çıktı. Evde şarjınızı tamamen doldurup dışarıya çıktıktan sonra kısa bir süre içerisinde bataryanın sıfıra düştüğünü görebilirsiniz. Bunun nedeni bazı uygulamaların çok fazla kullanılması.

Kimi uygulamalar zararsız görünmesine rağmen yüksek enerji tüketiyor. Hatta aktif olmasalar bile ciddi miktarlarda şarj kullanıyorlar. Bu durum aynı zamanda telefonunuzu sürekli şarj etmenize neden oluyor. En fazla şarj tükettiği söylenen uygulamaların başında Snapchat geliyor.

Pil canavarı uygulamalar sıralandı

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları içerisinde yer alan Snapchat hem bildirim servisi hem de diğer hizmetleri ile şarjınızı kısa bir süre içerisinde bitirebilir. Ayrıca bu uygulama konum ve çeşitli servislere erişince batarya miktarınızda çok ciddi seviyede azalma yaşanabilir.

Pil canavarı uygulamalar

En fazla şarj yiyen bir diğer uygulama Netflix oldu. Pil tüketimi bakımından ön sıralarda yer alan bu uygulama çeşitli fonksiyonları nedeniyle pil katili durumunda. Her ne kadar bir film veya dizi açıp izlemek keyifli olsa bile yine de şarjınız için aynı şeyi söylemek mümkün değil. En fazla şarj yiyen bir diğer uygulama ise YouTube oldu. Bağımlılık yapacak videolara sahip olan YouTube ciddi ölçüde şarj yiyor. Pil canavarı uygulamalar bunlardan ibaret değil.

Devasa bataryaya sahip Vivo Y54s tanıtıldı!

Uber, Tinder, WhatsApp, Facebook ve Instagram en fazla şarj yiyen diğer uygulamalar içerisinde yer alıyor. Bu uygulamalar bataryanızı kısa bir süre içerisinde bitirmesi ile ünlü. Peki sizin şarjınızı en hızlı hangi uygulamalar tüketiyor?