Elektrikli trenler ekolojik dengeyi bozmayacak: Yeni bir teknoloji doğuyor

Elektrikli trenler ekolojik dengeyi

Elektrikli trenler ekolojik dengeyi önemseyecek. Özellikle çevreci yaklaşımlar bakımından bu tür projeler büyük öneme sahip. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Günümüzde önemi giderek artan elektrikli trenler ekolojik dengeyi önemseyecek şekilde üretilmek isteniyor. Bildiğiniz üzere birçok taşıt için elektrikli sistemler sunuldu. Bu elektrikli sistemlerin uygulanması doğal dengeye büyük katkıda bulunuyor. Özellikle son dönemlerde teknolojinin böyle bir noktaya doğru gittiğini görüyoruz.

Otomobiller çevreye zarar verme bakımından ön planda olan araçlar. Avrupa Birliği ve ABD tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte otomobiller tamamen elektrikli hale getirilmek isteniyor. Şimdi ise trenlerde aynı sistem uygulanacak gibi görünüyor. Yapılan yeni bilimsel çalışmalar bataryalı trenlerin yaygınlaşmasını sağlayacak.

Elektrikli trenler ekolojik dengeyi koruyacak

Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı ve California Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda batarya ile çalışan trenlerin aslında çok daha yaygın hale gelebileceğini gösterdi. Elbette burada yaygınlaşması için önemli olan daha ekonomik bir konuma geçmesi.

Elektrikli trenler ekolojik dengeyi

Bilim insanlarının çalışmaları doğrultusunda 2023 yılına kadar bataryalı trenler her yere yayılabilir. Özellikle ABD gibi ülkelerde trenler şehirlerarası taşımacılık için sık kullanılıyor. Daha çok dizel motorla çalışan trenler eğer istenirse elektrikli hale getirilebilir. Mesela 14 megavatlık bir batarya yaklaşık olarak 240 kilometre taşıma sağlayacak. Elektrikli trenler dengeyi böylece bozmayacak.

HarmonyOS 150 milyon kullanıcıya ulaştı

Bilim insanları ayrıca bu bataryaları taşıyabilecek özel bir yük vagonu eklemenin yeterli olacağını düşünüyor. Bu sayede batarya olarak kullanılacak bu vagon trenin istenilen bölgeye ulaşmasını sağlayacak. Peki siz bu çalışma hakkında ne düşünüyorsunuz?