Pfizer ve BioNTech hakkında kimsenin bilmediği detaylar ortaya çıktı

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Pfizer ve BioNTech hakkında bazı detaylar ortaya çıktı. Bu detaylar özellikle aşı sürecinde nasıl gelişmelerin yaşandığını gösteriyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm ayrıntılar.

Pfizer ve BioNTech hakkında yeni ayrıntılar kendisini gösterdi. Koronavirüs salgını ne yazık ki bir türlü durmak bilmedi. Hem küresel ekonomiyi hem de toplum sağlığını önemli ölçüde bozdu. Bu salgını bitirmenin en kolay yöntemlerinden birisi de hiç şüphesiz aşılar oldu.

En etkili araçlardan bir tanesi olarak bilinen Pfizer ve BioNTech ortaklığıyla üretilen aşı aslında tuhaf bir serüvene sahip. Bundan kısa bir süre önce BioNTech, salgının nereye doğru gidebileceğini gördü. Ancak bunu bir aşı ile önlemek için tek başına gücü yetersizdi. Bu nedenle ortak aradılar.

Pfizer ve BioNTech ortaklığı tuhaf şekilde başladı

Ortaya çıkan son detaylara göre Özlem Türeci ile Uğur Şahin bir ortak bulmak için Pfizer ile görüşmelere başladı. Kuruluşun Başkan Yardımcısı ve baş bilim sorumlusu olan Dr. Phil Dormitzer aşı tekliflerini reddetti. Onun bunu reddetme hikayesi ise son derece tuhaf.

Pfizer ve BioNTech

Söylenenlere göre Pfizer Başkan Yardımcısı salgının çok kısa bir süre içerisinde kontrol altına alınacağını söylemiş. Ayrıca BioNTech tarafından ifade edilen mRNA aşısını deneysel bir yöntem olarak görmüş. Bu nedenle hızlı bir şekilde pratiğe dökmenin zor olacağını düşünmüş.

Koronavirüs kanser yapar mı: Tarihte görülmemiş bir olay yaşandı

Pfizer ve BioNTech ortaklığı ilginç bir şekilde başladı. Şu ana baktığımızda ise aslında ortaya atılan fikirlerin ne kadar anlamsız olduğu ortaya daha net bir şekilde çıkıyor. Özlem Türeci ve Uğur Şahin geleceği görebildiler. Bu nedenle verdikleri karar onların dünya çapında ciddi bir aşı satışı yapmalarını sağladı. Ayrıca bu salgını önlemedeki en önemli güçlerden bir tanesi oldular. Tüm bunlar The Vaccine isimli kitapta yer alıyor.