Pfizer aşıların etkisinin azaldığını itiraf etti: Üçüncü doz geliyor

koronavirüs

Pfizer aşıların etkisinin azaldığını sonunda itiraf etti. mRNA teknolojisi ne yazık ki her ay yüzde 3 oranında etki kaybına uğruyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Salgın tüm hızıyla devam ederken Pfizer aşıların etkisinin azaldığını söyledi. Bugüne kadar hiç böyle bir açıklama yapılmamıştı. Elbette birçok sağlık kuruluşu aşıların yavaş yavaş etkisinin azaldığını ifade etmişti. Ancak bu ilk defa aşı üreten kuruluşlar tarafından dile getiriliyor. Zaman içerisinde etkisini kaybettiği söylenen bu aşılar tekrar uygulanmak zorunda.

Varyanttan bağımsız bir şekilde değerlendirildiğinde aşıların yavaş yavaş bağışıklık sistemine etki etmemeye başladığı ifade edildi. Bunun kesinlikle delta varyantı ile bir ilişkisi yok. Tamamen aşıların doğal sürecinden kaynaklanıyor.

Pfizer aşıların etkisinin azaldığını açıkladı

Tam doz aşılı olanların yüzde 96.2 oranında koruma altında olduğu ifade edilmişti. 4 ay sonra bu oran yaklaşık yüzde 83,7 seviyelerine kadar düşüyor. Sadece bu durum bile salgının gidişatı için önemli bir tehlike diyebiliriz. ABD işte tam da bu nedenle önemli bir kararın eşiğinde.

Pfizer aşıların etkisinin

ABD Gıda ve İlaç Kurumu bazı başvurular aldı. Bu başvurulara göre üçüncü doz mRNA aşılarının vurulması gerekiyor. Aksi halde toplumsal bağışıklık giderek daha fazla düşecek. Özellikle ikinci dozun üzerinden 6 ay geçmiş insanların mutlaka üçüncü doz aşı olması gerekiyor. Aksi halde salgının yayılma tehlikesi daha fazla artış gösterecek.

Koronavirüs aşısı hamilelere zarar vermiyor: Kötü haberler geliyor

Pfizer aşıların etkisinin azaldığını açıkladı. ABD tarafından alınan bu kararlar emsal teşkil ediyor. Yani başka ülkeler tarafından da uygulanabilir. Böyle bir durumda dünyanın tamamında aşılar için yeni doz uygulamaları yapılacak. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.