Pandemiye en dirençli olan ülkeler ortaya çıktı: Türkiye sürprizi

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Pandemiye en dirençli olan ülkeler sonunda açıklandı. Tüm dünyada büyük bir etki yaratan Covid-19 ile ilgili son derece önemli bir araştırma var. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte göz atalım.

2020 yılını adeta mahveden pandemiye en dirençli ülkeler belli oldu. 2021 yılında da yine büyük bir sorun yaratmayı başaran Covid-19 salgını ne yazık ki bir türlü durmak nedir bilmiyor. Aşı çalışmaları ile birlikte genel direnç artsa bile yine de endişe havası hakim. Özellikle yeni varyantlar bu endişeyi büyük oranda artırıyor.

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalara bakıldığında pandemiye son derece dayanıklı olan ülkeler sonunda belli oldu. Bu ülkelerin özellikle aşı konusunda ciddi bir çaba harcadıkları görülüyor. Listenin zirvesinde ilginç bir ülke var. Birleşik Arap Emirlikleri şu anda Covid-19 salgına karşı en güçlü ülke olarak görülüyor.

Pandemiye en dirençli olan ülkeler hangileri oldu?

Yapılan araştırmalara bakıldığında çeşitli faktörler göz önünde bulunduruldu. Aşı kapsamı, genel ölüm oranı, sağlık hizmeti kalitesi ve seyahatin yeniden başlatılması gibi birçok veri göstergesi kullanılıp sıralama yapıldı. Bu sıralamaya bakıldığında listenin zirvesinde Birleşik Arap Emirlikleri 73,2 puanla yer alıyor.

Pandemiye en dirençli olan

Listenin devamına bakıldığında Şili ikinci sırada yer alıyor. 72,6 puana sahip olan Şili başarılı bir politika izledi. Onun hemen ardından Finlandiya 71,3 puan ile üçüncü sırada yer alıyor. Listede dördüncü sırada ise 71,2 puanla İrlanda bulunuyor. Hemen ardından İspanya 70,9 puanla 4. oldu. Filipinler 43,1 puanla listenin sonunda bulunuyor. Pandemiye en dirençli olan ülkeler listesi öncekinden farklıydı.

Yeni koronavirüs varyantı aşı tartışmalarını alevlendirdi: Sürekli aşı gerekebilir

Türkiye ise bu listede 6. sırada yer alıyor. 70,3 puan almayı başaran Türkiye’de aşı programı başarılı olarak görülüyor. Peki sizce gerçekten de Türkiye pandemiye karşı dirençli mi? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.