Akıllı telefon bağımlılığı olan ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı

Akıllı telefon bağımlılığı

Akıllı telefon bağımlılığı olan ülkeler açıklandı. Listeye baktığımızda Türkiye’nin üst sıralarda olduğunu görüyoruz. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Bugünlerde en fazla konuşulan konulardan bir tanesi de akıllı telefon bağımlılığı olan ülkeler oldu. Özellikle bazı ülkelerde cep telefonlarına karşı çok büyük bir bağımlılık geliştirildi. Peki hangi ülkeler bu tür cihazlara bağımlılık derecesinde yer veriyor.

Geçtiğimiz yıllarda cep telefonu bağımlılığı ile ilgili bazı araştırmalar yapılmıştı. Bu araştırmalar ile birlikte aslında akıllı telefonlara bağımlı olan kişilerin beyinlerinde hasar oluştuğu söylendi. Ayrıca nomofobi olarak isimlendirilen ve telefonsuz kalma korkusu olarak bilinen bu bağımlılık türü büyük endişeye yol açıyor. İnterneti aşırı derecede kullanma sorunu olarak da tanımlanıyor.

Akıllı telefon bağımlılığı olan ülkeler

Akıllı telefon bağımlılığı olan 48 kişi ile ilgili MRI taraması yapıldı ve sonuçlar bir hayli çarpıcı çıktı. Özellikle çocuklar akıllı telefonlar ile çok fazla zaman harcıyor. Bilim adamları ve tıp uzmanları arasında giderek endişenin artma nedeni ise bu oldu.

Akıllı telefon bağımlılığı

Yapılan araştırmalarda cep telefonlarına bağımlı olan ülkeler sıralamasında Türkiye’nin 8. olduğunu görüyoruz. Bu listede 11. sırada İtalya yer alıyor. ABD ise 18. oldu. Tüm listeye baktığımızda Fransa sondan ikinci olarak kendisine yer buldu. Almanya ise sonuncu oldu. Yani cep telefonu bağımlılığı en az olan ülke Almanya olarak kayıtlara geçti.

Realme’den yeni bir bütçe dostu akıllı telefon daha

Akıllı telefon bağımlılığı olan ülkeler listesine baktığımızda Çin ilk sırada yer alıyor. Onun hemen ardından Suudi Arabistan, Malezya, Brezilya ve Güney Kore geliyor. Özellikle akıllı telefon üretimi yapan ülkelerde bağımlılığın daha fazla olduğunu görüyoruz. Peki siz bu liste hakkında ne düşünüyorsunuz?