En fazla Instagram kullanan ülkeler sıralamasında lider bakın kim oldu

Instagram 'potansiyel olarak zararlı' içeriklere yönelik hamle yapıyor

En fazla Instagram kullanan ülkeler sıralamasına baktığımızda bizleri ilginç bir tablo karşılıyor. Peki bu sıralamada hangi ülke lider oldu?

Bugünlerde yapılan bir araştırma ile birlikte en fazla Instagram kullanan ülkeler belli oldu. Türkiye genel olarak bazı alanlarda lider olmayı başarıyor. Ancak bu alanların pek yararlı olduğu söylenemez. Bunlardan bir tanesi de Instagram ile ilgili yapılan araştırma oldu.

Instagram bugünlerde bir pazarlama aracı olarak tercih edilse bile yine de insanların komik ya da ilginç video ve fotoğraflar paylaştığı bir yer. Tamamen görselliğe dayalı olan bu platform dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları içerisinde yer alıyor. Üstelik her sene popüleritesini artırmayı başarıyor. Türkiye’de bunu çok daha güçlü bir şekilde gösteriyor.

En fazla Instagram kullanan ülkeler

Sosyal medya yönetim platformu Hootsuite tarafından yapılan bir araştırma ile birlikte 2022 yılının ocak ayı verileri değerlendirildi. Bu verilere baktığımız zaman Türkiye’nin Instagram kullanımında zirvede yer aldığını görüyoruz.

En fazla Instagram kullanan

Listeye şöyle bir bakacak olursak ABD’de aylık Instagram kullanımı 7,7 saat ile sınırlı. Burası her ne kadar platformun kalbi olsa bile yine de kullanım süresi oldukça düşük. Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde ise aylık 8,5 saat Instagram kullanımı gerçekleşiyor. En fazla Instagram kullanan ülke olan Türkiye’de bu oran aylık 20,2 saate kadar çıkıyor.

Instagram içerik oluşturucu aboneliklerini test etmeye başladı

Listeye baktığımızda Türkiye’nin dünya ortalamasından neredeyse iki kat daha fazla Instagram kullandığını görüyoruz. Aslına bakacak olursak bunun bir hayli tedirgin edici olduğunu söyleyebiliriz. Peki siz ortaya çıkan bu rakamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?