Nvidia’dan 32bit sistemlere kötü haber

doom2

Eğer oyunlardan hoşlanıyorsanız ve hala 32bit’lik bir Windows sisteminde yaşıyorsanız, artık güncelleme zamanı geldi diyebiliriz. Mesela Nvidia öyle diyor.

Nvidia, özellikle oyun severler için oldukça önemli bir marka. Her sene çıkardığı ekran kartları ve duyurduğu teknolojilerle milyonlarca PC kullanıcısını etkilemeyi başarıyor. Tabii sevindirici haberler verdiği gibi bazen üzücü haberler de verebiliyor. En azından bir kısmımız için. İşte o haberlerden bir tanesi.

Resmi blogda verilen bilgilerde, 390 güncellemesinin ardından artık 32bit işletim sistemlerine destek verilmeyeceği ve dolayısıyla bir dönemin sonunun geldiği bildirildi. Tabii ki istediğiniz taktirde 32bit işletim sistemi kullanmayı sürdürebilir, aynı şekilde Nvidia kart kullanabilir ve güncel olmayan grafik yazılımlarını tercih edebilirsiniz, ancak…

Nvidia'dan 32bit sistemlere kötü haber

“Eski sistemler için” firma artık arkanızda olmayacak. Herhangi yeni bir güncelleme yayınlamayacak ve destek vermeyecek. Eğer aşağıdaki işletim sistemlerinin 32bit sürümlerini kullanıyorsanız, belki de 64bit’e geçiş yapmalısınız:

Microsoft Windows 7
Microsoft Windows 8/8.1
Microsoft Windows 10
Linux
FreeBSD

Apple Watch Series 3 inceleme