Quantum Break, Windows Store’a Özel Olacak

Quantum Break

Quantum Break, Xbox One’ın yanı sıra PC’ye de gelecek. Ancak Windows Store’a özel olarak satışa sunulacak. Yani oyunu Steam kullanıcıları oynayamayacak.

Xbox One için hazırlanan en heyecan verici projelerden biri olan Quantum Break, Microsoft’un diğer oyunlarında da olduğu gibi PC için de satışa sunulacak. Microsoft’un oyunlarını hem Xbox One’a hem PC’ye yönelik olarak çıkarması, bugüne kadar oyuncuların işine yaradı. Ancak şirket çok yakında bu politikasında değişikliğe gidecek. Microsoft oyunları bundan sonra Windows Store’a özel olacak gibi görünüyor.

Quantum_Break

Peki bu PC sahipleri için ne anlama geliyor? Eğer Windows kullanıcısı iseniz endişelenmeniz gereken bir durum yok. Ama eğer Windows dışında bir işletim sistemi kullanıyorsanız, mesela Linux, o zaman başta Quantum Break olmak üzere Microsoft oyunlarını oynayamayacaksınız demek. Microsoft’un bu hamledeki asıl amacı Steam kullanıcılarını dışlamak değil, Xbox One ile Windows PC’ler arasında kalıcı bir bağ kurmak. Şirketin bu amaç doğrultusunda Gears of War 4, Forza Motorsport 6 ve Horizon 3 gibi sevilen Xbox oyunlarını da PC’ye taşıyacağı konuşuluyor.

Yeni Dead Island Oyunu Yolda!