PlayStation Plus’tan bu ay dört önemli oyun ayrılacak

PlayStation Plus

Sony’nin popüler oyun servisi PlayStation Plus’tan bu ay ayrılacak oyunlar belli oldu. PS Plus bu ay dört önemli oyunu kaybedecek.

PlayStation Plus bir dönem PlayStation sahiplerinin online oyunları oynayabilmek için kullandığı bir servisten ibaret olsa da bugün çok daha işlevsel ve çok daha popüler bir servise dönüşmüş durumda. PS Plus’ı Game Pass benzeri bir platforma dönüştüren Sony, bu platform aracılığıyla PlayStation sahiplerine yüzlerce oyuna ücretsiz erişim olanağı sağlıyor. PlayStation Plus kataloğundaki oyunlara her ay yenileri eklenirken, bazıları da platformdan ayrılıyor. Bu ay da PS Plus’tan dokuz oyun ayrılacak. Üstelik bunlardan dördü kayda değer yapımlar olacak.

Geçtiğimiz ay kayda değer yapımlardan hiçbirini kaybetmeyen PlayStation Plus, bu ay ise abonelerini üzecek. Çünkü oyun ortasından itibaren PS Plus’tan ayrılacak olan dokuz oyun arasında Watch Dogs serisinin ilk iki oyunu, Deathloop ve Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands gibi dört önemli oyun yer alıyor. Bu ay PS Plus’tan ayrılacak oyunların tam listesi şöyle:

Deathloop

PlayStation Plus’ta yer alan “Oynamak İçin Son Şans” bölümüne eklenmeleriyle birlikte ağustos ayında platformdan ayrılacakları onaylanan 9 oyun şunlar oldu:

Chicory: A Colorful Tale
Death end re;Quest 2
Deathloop
Nidhogg 2
Steep (August 31)
Through the Darkest of Times
Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands
Watch Dogs
Watch Dogs 2

Bu oyunları PS Plus Extra ya da Premium üyelikleri üzerinden ücretsiz olarak oynamak isteyen oyun severlerin 19 Eylül’e kadar vakitleri bulunuyor. Bu oyunların 19 Eylül’de PS Plus’tan ayrılmasının ardından oyunlar konsolunuzda yüklü olsa dahi PS Plus aboneliği ile oynamanız imkansız hale gelecek.

Xiaomi telefonlarına ilgi azaldı