Oyun Dünyasında İşten Çıkarmalar Hız Kesmiyor

Oyun dünyası

Oyun dünyasında işten çıkarma haberleri üst üste geliyor. Bungie’den sonra şimdi de Ubisoft toplu işten çıkarma kararıyla gündemde.

Bildiğiniz gibi oyun dünyası son dönemde sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bir yandan artan masraflar, diğer yandan artan rekabet derken, bugün en güçlü oyun şirketleri bile ayakta durmakta güçlük çekiyor. Bu da sektörde genelinde bir kemer sıkma modunun devreye sokulmasına sebep oldu. Elbette bu kemer sıkma politikalarından ilk etkilenenlerden de sektördeki çalışanlar oldu. Son bir iki yıldır oyun stüdyolarındaki toplu işten çıkarma haberleri sık sık gündemimize geliyor. Bu haberler yakın zamanda da son bulmayacak gibi görünüyor.

Nitekim bu hafta o haberlere bir yenisi daha eklendi. Oyun dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan Ubisoft, bir kez daha toplu işten çıkarma kararı aldı. Şirket bu kez de ABD’deki üç farklı stüdyosundan toplamda 45 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Ubisoft Montreal, toplu işten çıkarım yaptı

Ubisoft nisan ayında da 45 kişinin işine son vermişti. Bu son 45 kişiyi de ekleyince şirketin son dönemde işten çıkardığı çalışanlarının sayısı bini geçti. Ubisoft, masrafları azaltıp kârlılığı arttırmak için bu işten çıkarmalara mecbur olduğunu söylüyor.

Oyun şirketleri bu işten çıkarmaları tamamen finansal sıkıntılara bağlıyor olsalar da yapay zekanın da bunda bir payı olduğunu düşünenler var. Çünkü yapay zeka programları bugünkü halleriyle bile pek çok işlevi yerine getirmek için kullanılabiliyorlar. Ubisoft gibi şirketlerin de bu tarz programlarla takviye edebilecekleri alanlarda personel sayısını kademeli olarak azalttığı öne sürülüyor. Sebebi ne olursa olsun kesin olan bir şey var ki o da oyun dünyasında çalışanlar için sektörün gitgide daha zorlu hale geldiği.

Samsung Katlanabilir Telefon Alanında Geriye Düşüyor