Nubia Yeni Bir Katlanabilir Telefon Hazırlıyor

nubia flip katlanabilir telefon

İlk katlanabilir telefonu nubia Flip’i bu yılın başında piyasaya süren ZTE nubia, şimdi nubia Flip II adını taşıyan yeni bir katlanabilir telefon daha hazırlıyor.

Çinli telefon üreticisi ZTE eskisi kadar göz önünde olmasa da zaman zaman dikkat çekici telefonlarla karşımıza çıkıyor. Özellikle yüksek performanslar sunan oyun telefonlarıyla her yıl adından söz ettiren şirket, kısa süre önce katlanabilir telefon alanına da ilk adımını attı. ZTE’nin alt markası nubia’dan çıkardığı ilk katlanabilir telefon olan nubia Flip bu yılın başında kullanıcılarla buluştu. Galaxy Z Fold6 ve Honor Magic V3 gibi modellere daha düşük maliyetli bir alternatif sunan nubia Flip, kendi çapında bir başarı da yakaladı. Bu başarıdan cesaret alan şirket, şimdi nubia Flip’in halefini çıkarmaya hazırlanıyor.

Nubia Flip II adını taşıyan bu yeni katlanabilir nubia modeli, dün Gizmochina tarafından IMEI veri tabanında tespit edildi. Telefonun IMEI veri tabanına eklenmiş olması, yakın bir gelecekte piyasaya sürüleceğini gösteriyor.

nubia flip 2nubia Flip II dün daha ilk kez ortaya çıktığı için şimdilik telefonun teknik özellikleri hakkında herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Ancak telefonun şubat ayında çıkan nubia Flip’in biraz daha gelişmiş bir versiyonu olmasını bekleyebiliriz.

nubia Flip’in dış yüzünde 1.4 inçlik AMOLED bir ekran bulunuyor. Katlanabilir iç ekranın boyutu ise 6.9 inçti. AMOLED bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz’ydi.

İlk nubia Flip, Snapdragon 7 Gen 1 yonga setini kullanıyordu. Bu yüzden şimdi nubia Flip 2’den de benzer sınıfta bir yonga seti bekleyebiliriz. Yani bu telefonda Snapdragon 8 Gen 4 ya da Dimensity 9400 gibi en üst model yonga setlerden birini kullanmamasını beklememek gerek. Bu telefonda Snapdragon 8s Gen 3 ya da Snapdragon 8 Gen 1 gibi bir yonga seti görme ihtimalimiz daha yüksek. Telefonun çıkışı yaklaştıkça bu ve benzeri detaylar netlik kazanmaya başlayacaktır. Gelişmeler için takipte kalın.

Samsung Katlanabilir Telefon Alanında Geriye Düşüyor