ÖTV indirimi beklenen etkiyi yaratmadı

Sıfır otomobil fiyatlarında büyük artış beklentisi

Kısa süre önce ÖTV matrah düzenlemesi ile devreye giren ÖTV indirimi sıfır otomobilde beklenen etkiyi yapamadı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

ÖTV indirimi beklenen etkiyi yaratmadı. Hatırlanacağı üzere bir süre önce ÖTV tarafında bir matrah düzenlemesine gidilmişti. Düzenleme ile birlikte matrah aralığı yeniden belirlenmiş ve giriş donanım seviyesindeki bazı otomobillerin fiyatı düşmüştü. Bu düzenlemeyle birlikte bazı otomobillerin fiyatında 50 bin TL’ye varan indirimler gerçekleşmişti.

Buradaki temel amaç giriş seviyesindeki otomobillerin fiyatının düşmesiyle birlikte ikinci el otomobil piyasasına da ayar çekmekti. Fakat ÖTV indirimi beklenen etkiyi yaratamadı.

ÖTV indirimi beklenen etkiyi yaratmadı

Aslında ilk başlarda pek çok kişi ikinci el yerine sıfır otomobil alma fikrini sıcak bakıyordu. Fakat bu durum zamanla değişti. Çünkü otomobil pazarında yaşanan stok sıkıntısı, alıcıları tekrardan ikinci el otomobillere yöneltti.

ÖTV indirimi beklenen etkiyi yaratmadı

İkinci el otomobillere olan talebin artmasıyla birlikte fiyatlar da doğal olarak arttı. Yani ÖTV indirimi sırasında karşımıza çıkan indirimler, üstüne bindirilerek zam olarak karşımıza çıktı.

Hali hazırda ÖTV sayesinde fiyatı düşen pek çok otomobil bayide bulunamıyor. Fakat bu otomobilleri piyasa fiyatının 20 – 30 bin TL fazlasına sarı sitede bulmanız mümkün. Bu da ÖTV indiriminin vatandaşa değil, fırsatçılara yaradığının farklı bir ispatı.

Dileriz önümüzdeki süreçte yapılacak olan düzenlemeler ile bu fırsatçıların bir şekilde önlerine geçilir. Bekleyip göreceğiz.

iPad mini sahipleri ‘ kaydırma’ sorunları yaşamaya başladı