ÖTV indirimi araçların fiyatında düşüş yaşattı: Otomobil fiyatları aşağı çekiliyor

Araç kiralama hizmetleri İkinci el

ÖTV indirimi araçların fiyatında önemli ölçüde indirimler yapılmasını sağlıyor. Bu yeni gelişmeler ile birlikte araç fiyatlarında bir miktar daha geriye doğru çekilme yaşanabilir. Peki güncel fiyat listesi ne durumda?

Doların düşmesinin hemen ardından ÖTV indirimi araçların fiyatında iyi miktarda düşüş sağladı. Döviz kuru 18 TL seviyelerine kadar varınca sert bir yükseliş yaşanmıştı. Hatta o dönem için 300 bin TL altında araç bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Dövizin düşmesi ile birlikte araç fiyatlarında bir miktar geriye çekilme görüldü.

Yeni alınan ÖTV düzenleme kararıyla fiyatlarda düşüş yaşandığı görülüyor. Mesela Renault Clio aracı 264 bin TL oldu. Ayrıca yine aynı şirketin Megane Sedan modeli 384 bin TL düzeyine ulaştı. Sevilen markalar içerisinde yer alan Hyundai ise Elantra modelinde 396 bin 293 TL seviyesine fiyatı çekti.

ÖTV indirimi araçların fiyatında aşağı yönlü hareket yaratıyor

Yapılan ÖTV indirimleri ile birlikte Peugeot markasında da bazı indirimler yapıldığı görülüyor. Mesela Peugeot 208 modeli 312 bin 188 TL seviyesine geriledi. Peugeot 2008 ise 467 bin TL oldu. Türkiye’de sevilen markalar içerisinde yer alan Honda en az indirim yapanlar arasında yer alıyor.

ÖTV indirimi araçların fiyatında

Honda Civic aracı 522 bin TL’ye geriledi. Skoda Octavia ise 557 bin 705 TL oldu. Şirketin Scala modelinin fiyatı 470 bin lira. Opel Corsa modeli 358 bin 900 TL olurken Fiat egea sedan 245 bin 500 lira düzeyine geriledi. Böylece araçların neredeyse tamamında indirim yapıldığını görüyoruz.

Telefonunuzu otomobil anahtarı olarak kullanmaya hazır mısınız ?

Türkiye’de otomobillerden alınan vergiler yüksek olduğu için fiyatlar ne yazık ki pek aşağı inemiyor. Bu durum 300 binin TL altında çok az aracın kalmasına neden oluyor. ÖTV düzenlemesi bunu bir nebze de olsa telafi edebilir. Otomobil dünyası ile ilgili yaşanan gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz.