Telefonunuzu otomobil anahtarı olarak kullanmaya hazır mısınız ?

Huawei elektrikli aracı

Geçtiğimiz hafta 23 Aralık’ta Çinli teknoloji devi Huawei , Kış Amiral Gemisi Lansman Etkinliğinde yalnızca Samsung Galaxy Z Flip 3’e rakip bir Huawei P50 Pocket’i piyasaya sürmedi. Firma aynı zamanda bomba girişimini AITO M5 Akıllı Araç için dünyanın ilk Bluetooth ve NFC destekli dijital araba anahtarını piyasaya sürerek yaptı.

Telefonunuzu otomobil anahtarı olarak kullanmaya hazır mısınız? Huawei AITO M5 , AITO’nun Çin elektrikli araç piyasasına cesur bir giriş hamlesi olarak Tesla’ya şimdiden rakip olmaya aday. Şirketin ilk lüks  akıllı elektrikli hibrit SUV modeli olan AITO M5 tasarım çizgilerinde Porsche Macan’dan ilham almış gözüküyor. Akıllı otomobilin öne çıkan özelliği ise Huawei ile yaptığı işbirliği ile Huawei’nin kendi şirket içi işletim sistemi olan HarmonyOS ile birlikte gelmesi.

HarmonyOS’u hatırlayacak olursak; ana işlevi akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve akıllı saatler başta olmak üzere Huawei IoT ürünleri ve son gelişme ile birlikte AITO M5 ile birlikte sorunsuz entegrasyonunu sağlamaktır.

huawei

Telefonunuzu otomobil anahtarı olarak kullanmaya hazır mısınız ?

Huawei Akıllı Araçlar CEO’su Bay Yu yaptığı lansmanda , HarmonyOS 2.0 destekli akıllı telefonlarda dijital akıllı araba anahtarlarının Huawei Cüzdan uygulamasında bulunduğunu açıkladı. Fiziksel bir anahtarla yapabileceğiniz hemen her şeyi dijital anahtarla yapmanın mümkün olduğunu açıklayan Bay Yu acil bir durumda anahtarları yanlış yere koyma veya bulma konusundaki endişeleri de ortadan kaldırdıklarını açıkladı. Aracı açıp kilitlemek için Bluetooth desteğini kullanan bu dijital anahtar Bluetooth çalışmadığında ya da aracın pili bittiğinde kilidi açmak için NFC desteğini kullanıyor.

Şimdilik sadece HarmonyOS 2.0 işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılacak bu özelliği Huawei ekibi en kısa sürede Huawei Watch 3 akıllı saatine de ekleyerek tek bir dokunuşla aracı açmak için çalıştıklarını ifade ettiler.

Google Pixel 7 hakkında şok iddia